Seat tuning

4 tips als je zelf autostickers wil plakken

4 tips als je zelf autostickers wil plakken

Geplaatst op

Heb je een Seat gekocht en wil je deze naast tunen ook stylen? Dan kun je daar autostickers voor gebruiken. Het bestickeren van een auto is net als het aanpassen van de lak en het plaatsen van een muziekinstallatie of In Car Entertainment (ICE) erg populair. Je kunt je auto door een signbedrijf laten beplakken, maar je kunt het ook zelf doen. Hieronder vier tips als je zelf auto stickers wil plakken.

Tip 1: Zorg dat je auto goed schoon is

Wat voor sticker je ook gaat plakken, het is altijd belangrijk dat de ondergrond goed schoon en stofvrij is. Anders zal je sticker niet goed hechten. Haal je je auto door een wasstraat? Neem dan geen wasprogramma met waxlaag. Een waxlaag zorgt er voor dat je autostickers minder goed blijven plakken. Voor het stofvrij maken van je auto kun je het beste een microvezeldoek gebruiken. Dit trekt stof aan. Ga je je auto buiten beplakken? Doe dit dan niet op een winderige dag. Je hebt dan meer kans dat er vuil onder je sticker waait.

Tip 2: Kies de juiste temperatuur

De ideale temperatuur om een sticker te plakken ligt tussen de tien en dertig graden. Onder de tien graden wordt de lijm te hard en dik. Boven de dertig graden wordt de lijm te zacht. Dit heeft allebei een negatief effect op de hechting van je autosticker. Afhankelijk van de buitentemperatuur kan het verstandig zijn om je auto binnen, dan wel buiten te beplakken. Is het buiten koud, dan kun je je auto binnen zetten in een verwarmde omgeving. Is het buiten warm, dan kan het helpen om je auto in de schaduw te zetten of in een garage. In beide gevallen is het belangrijk dat je wacht met plakken tot de auto ook de juiste temperatuur heeft. Je kunt de ondergrond eventueel wat verwarmen met een föhn.

Tip 3: Stickers op je autoramen plakken

Wil je stickers op de ramen van je auto plakken? Dan kun je dat het beste doen met water en een drupje zeepsop. Dit voorkomt luchtbellen. De ideale temperatuur om een sticker op een raam te plakken is tussen de tien en twintig graden. Houd ook rekening met de zon. Als het te warm of zonnig is, droogt het water te snel. Daarom is de ochtend of een bewolkte dag het beste moment om een sticker op je autoraam te plakken.

Tip 4: Je autosticker gaan plakken

Plak de sticker op de juiste plek met wat stukjes schilderstape. Meet de positie voor de zekerheid na met een meetlint. Als de sticker op de juiste plek zit, kun je de backing verwijderen. Bij grotere stickers kan het handig zijn om dat in delen te doen. Wrijf de sticker van binnen naar buiten vast. Heb je een sticker die uit meerdere onderdelen of losse letters bestaat? Haal dan de applicatiefolie die aan de voorkant zit er pas af als de sticker helemaal goed zit. Applicatiefolie zorgt er voor dat alle onderdelen op de juiste positie van elkaar geplakt worden. Wil je meer weten over het plakken van stickers? Kijk dan eens op de website www.sticker.nl. Naast meer informatie over het plakken van stickers, kun je er ook instructiefilmpjes bekijken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden