Is jouw huidige auto aan vervanging toe of wil jij voor het eerst een auto kopen en is de keuze gevallen op een occasion? Bij het kopen van een occasion komt veel kijken. Om jou te helpen met het kopen van de juiste auto hebben we een aantal belangrijke tips op een rijtje gezet.

Welke auto past het beste bij jouw situatie?

Voordat je op zoek gaat naar een andere auto is het belangrijk om na te gaan welk soort auto het beste past bij jouw situatie. Heb jij kinderen? Dan is het aan te raden om in ieder geval een 5-deurs auto te kopen, zodat jouw kinderen zelf in en uit de auto kunnen stappen. Rijd jij elke week behoorlijk wat snelwegkilometers? Dan is een wat grotere auto, zoals een stationwagon, de beste keuze. Deze auto’s liggen beter op de weg en bieden bovendien meer bescherming en veiligheid wanneer je betrokken raakt bij een ongeluk. Door goed na te gaan hoe jouw dagelijkse leven eruit ziet kan je een carrosserie kiezen dat helemaal aansluit op jouw situatie en voorkom je dat je binnen een jaar toch weer op zoek gaat naar een andere auto.

Wat is jouw budget?

Welke auto je het beste kunt kopen is uiteraard ook afhankelijk van jouw budget. Stel voordat je op zoek gaat naar een auto een budget vast en probeer je daar aan te houden. Door een budget vast te stellen kun je heel gericht in een bepaalde klasse gaan zoeken en voorkom je dat jouw auto meer geld gaat kosten dan je in eerste instantie van plan was.

Waar ga je de auto kopen?

Er zijn allerlei manieren om een occasion te kopen. Zo kan een occasion kopen via een online platform zoals Marktplaats, Facebook of AutoScout24, maar is het ook mogelijk om het aanbod van de autobedrijven bij jou in de buurt te bekijken. Wil jij zeker weten dat je  een betrouwbare, goede auto koopt? Dan is het aan te raden om jouw nieuwe auto niet te kopen bij een particulier, maar altijd bij een ervaren, betrouwbaar autobedrijf. Een autobedrijf in Emmen of een andere plaats bij jou in de buurt biedt garantie op de door jou gekochte occasion, waardoor je altijd terug kunt komen, mocht er toch iets aan de auto mankeren. Daarnaast kunnen dergelijke bedrijven jouw nieuwe auto afleveren met bijvoorbeeld een nieuwe APK, nieuwe banden of een grote onderhoudsbeurt, zodat jij onbezorgd en veilig de weg op kunt.