In Nederland worden er jaarlijks zo’n 200 duizend gebruikte auto’s geïmporteerd. Het merendeel van deze voertuigen wordt vanuit Duitsland geïmporteerd. Maar liefst 60% van alle geïmporteerde auto’s komt uit Duitsland en dat komt doordat het een stuk goedkoper is. Auto importeren Duitsland, waarom is dat nu zo aantrekkelijk? En hoe werkt het nu eigenlijk? In dit artikel gaan we dit uitgebreid behandelen, zodat je er meer over te weten komt.

Waarom auto importeren Duitsland?

Er zijn veel verschillende redenen waarom Duitsland wordt aangewezen als land waar je goed auto’s kunt importeren. De afstand is klein en de kwaliteit van de voertuigen liggen vaak een stuk hoger. Ook zijn er minder importheffingen en is het over het algemeen een stuk goedkoper. Het levert zoveel voordelen op dat het kopen van een tweedehands auto stukken goedkoper is. Daarom is het ideaal om een auto importeren Duitsland te doen, zodat je voor een redelijke prijs een auto kunt kopen van een hoge kwaliteit.

Daarnaast heerst er een diesel paniek in Duitsland en stijgen de dieselprijzen enorm. Dit betekent dat veel mensen hun dieselauto verkopen voor een lagere prijs. Ze willen hier namelijk snel vanaf en verkopen de auto voor veel minder. Als Nederlander die een auto importeren Duitsland wilt, is dat natuurlijk ideaal en moet je hier gebruik van maken.

Bij het importeren moet je alle zaakjes goed geregeld hebben. Zo moet de auto ingevoerd worden en betekent dit dat de auto in aanmerking moet kopen voor een Nederland kenteken. Dit kost natuurlijk ook geld en mag niet vergeten worden, anders kun je de auto niet invoeren en dat is vervelend.

Schakel een derde partij in

Heb je weinig verstand van auto importeren Duitsland? Wees dan niet bang, want op het internet zijn er verschillende aanbieders die je hiermee kunnen helpen. Zo hebben ze veel ervaring op het gebied van auto importeren Duitsland. Ze weten precies hoe ze je auto kunnen importeren, zodat je hier zelf gebruik van kunt maken. Ze leggen je precies uit waar je op moet letten en regelen daarnaast ook het nodige papierwerk van het voertuig.