Rijdt u Seat en heeft uw auto onderhoud nodig? Dan is het raadzaam om bij een gespecialiseerde en erkende autogarage de onderhoud te laten verrichten. Of u nu in een Ibiza, Leon, Ateca of Altea  rijdt, een gespecialiseerd Seat garage weet alle ins en outs van alle modellen en kan u van de beste reparatie/onderhoud voorzien. Dat geldt tevens voor diverse onderhoudszaken. Van een kleine of grote beurt tot het vervangen van de remschijven en/of -blokken. Met name bij kleine en grote onderhoudsbeurten is het raadzaam om een specialistische autogarage in te schakelen. Wilt u weten waarom dit het beste door een specialistische garage kan worden uitgevoerd en wat zulke onderhoudsbeurten inhouden? Lees dan direct verder.

Wat gebeurt er bij een onderhoudsbeurt?

Uw Seat kan twee soorten onderhoudsbeurten ondergaan:

  • Kleine onderhoudsbeurt
  • Grote onderhoudsbeurt

Bij een kleine onderhoudsbeurt controleert de monteur uw auto op een aantal vastgestelde punten. Dit kan gezien worden als een standaard checklist zodat geen enkel punt kan worden gemist of overgeslagen. Allereerst begint de monteur met het checken van de accu en verlichting. Hiervan wordt de werking gecontroleerd. Vervolgens wordt er gekeken naar de uitlaat en katalysator van uw Seat. Werkt dit naar behoren en is er geen schade, dan wordt dit op de checklist afgevinkt. Daarna wordt de ruitensproeier- en koelvloeistof gecheckt – en in de meeste gevallen – bijgevuld.  Het volgende punt op de checklist is de oliefilter. Deze wordt in de meeste gevallen vervangen. Dit heeft te maken zodat de olie goed wordt gezuiverd en de smering optimaal blijft. Hierna volgt een inspectie van de banden, remmen schokdempers, ramen en ruitenwissers. Deze worden zorgvuldig gecontroleerd op hun werking. Tot slot wordt de olie nog ververst. Mits alles in orde is kunt u weer veilig de weg op. Soms zijn er zaken aan vervanging aan reparatie toe. Overleg hierin met uw monteur.

Bij een grote onderhoudsbeurt krijgt uw Seat een volledige check-up. Hierin worden de punten uit een kleine beurt aangevuld met de volgende punten:

  • Check/vervanging brandstoffilter
  • Controle op slijtage van gevoelige onderdelen
  • Check/vervanging interieurfilter
  • Inspectie op werking motor, brandstoftank, gasbediening en versnellingsbak.
  • Check/vervanging bougies
  • Check/vervanging luchtfilter

Waarom een specialist in Seat auto’s inschakelen?

Zoals u bovenstaand leest wordt er met zowel een kleine als grote onderhoudsbeurt naar vele specifieke onderdelen van uw Seat gekeken. Elke auto is uniek. Niet alleen vanwege het merk, maar ook door de type en leeftijd van uw auto. Hierdoor is het raadzaam om een specialistische autogarage in te schakelen. Mocht er namelijk een onderdeel aan vervanging of reparatie toe zijn, dan kan er door een specialist in Seat auto’s – die nauwe banden heeft met het merk – snel en vaak voordeliger ingrijpen. Dat scheelt u zodoende tijd en vaak ook nog vele euro’s.

Heeft u dus onderhoud aan uw auto nodig of wilt u een onderhoudsbeurt uit laten voeren? Neem dan contact op met een erkende en betrouwbare autogarage dat gespecialiseerd is in modellen van Seat.