Seat tuning

Auto taxeren? Zo wordt de waarde van je auto bepaald

Auto taxeren? Zo wordt de waarde van je auto bepaald

Geplaatst op

Wil je graag een nieuwe auto kopen, maar moet je eerst nog van je oude voertuig af? Veel mensen plaatsen hun tweedehands auto op verkoopsites zoals Marktplaats. Maar wat is nu eigenlijk de beste prijs voor jouw wagen? Er dragen meerdere factoren bij aan het bepalen van de juiste prijs. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de staat van de auto en de kilometerstand. Je kunt je auto laten taxeren door een professional, maar dit kun je ook zelf doen met behulp van onderstaande tips. Bovendien letten professionele taxateurs ook op deze aspecten. 

De kilometerstand en de staat van de auto

Dit wist je waarschijnlijk al, maar de kilometerstand is een van de eerste dingen waar taxateurs en kopers naar kijken bij een tweedehands auto. De kilometerstand is een van de belangrijkste aspecten bij het bepalen van de waarde, maar het hangt ook samen met het bouwjaar en de staat van de auto. Als je het voertuig online verkoopt, moet je de kilometerstand altijd vermelden. Wil je een nieuwe wagen aanschaffen? Controleer de kilometers dan altijd goed. Er wordt namelijk nog vaak mee gesjoemeld. 

Waar wil je de auto verkopen? 

Je kunt een tweedehands auto op meerdere manieren verkopen. Je kunt het voertuig te koop zetten op het internet, maar er zijn ook andere mogelijkheden. Veel particulieren verkopen hun auto’s aan dealers, omdat dit meerdere voordelen biedt: het is snel, makkelijk en een stuk minder stressvol (dealen met Marktplaats bieders kan soms nog wel wat aarde in de voeten hebben). Het bod dat een dealer biedt is echter sterk afhankelijk van de locatie en omvang van de dealer. Je zou dus in sommige gevallen een hogere prijs kunnen krijgen van een particulier. 

Auto Direct Deal is een goed voorbeeld van een bedrijf dat auto’s inkoopt. De kosten zijn laag, zodat de taxaties hoog kunnen zijn. Ergens anders een beter bod? Dan passen zij de prijs aan. Ook bieden zij een taxatie van je sloopauto

Personalisatie van het voertuig

Als je een auto hebt gekocht, kun je deze helemaal aanpassen naar je eigen wensen. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een spoiler, het inbouwen van grote speakers en het plaatsen van gekleurde velgen. Dit heeft echter niet altijd een positief effect op de waarde van de auto. De nieuwe eigenaar kan namelijk een hele andere smaak hebben dan jij. Zijn bepaalde aanpassingen makkelijk te verwijderen? Dan zal het niet veel invloed hebben op de prijs.  

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden