Er zijn natuurlijk allerlei autogarages in Enschede en in elke werkplaats al dan niet gecombineerd met een showroom of kantoor ligt een vloer. Het is bij de keuze voor een nieuwe vloer voor een autogarage in Enschede uiteraard ideaal om voor de beste vloer te kiezen. Daar zijn verschillende oplossingen voor beschikbaar en het is afhankelijk van de ruimte en gewenste functionaliteit welke vloer daar het beste voor is. Microcement is bijvoorbeeld een vloersysteem dat ideaal is als het gaat om het realiseren van een luxe uitstraling. Zo zijn epoxy vloeren weer perfect om als werkplaatsvloer te dienen in een autogarage in Enschede.

Vloeren die bestand zijn tegen auto’s en vloeistoffen

In een autogarage in Enschede waar auto’s voor reparatie worden gebracht, dienen bestand te zijn tegen het gewicht van voertuigen, maar ook tegen vloeistoffen. Bij het vervangen van olie of andere vloeistoffen bestaat altijd de kans dat er wat op de vloer terechtkomt. Een poreuze betonvloer is wat dat betreft geen optie voor een autogarage. Het is wel mogelijk om de poreuze betonvloer af te werken met een vloersysteem dat bestand is tegen vloeistoffen en tegen het gewicht van voertuigen. Daar zijn verschillende vloeroplossingen voor beschikbaar, zoals epoxy gietvloeren en coatingvloeren op basis van epoxy.

Vloeren die onderhoudsarm en slijtvast zijn

In een autogarage in Enschede is het uiteraard ook ideaal als de vloer zowel onderhoudsarm als slijtvast is te noemen. Er zijn verschillende kunstharsvloeren die daar geschikt voor zijn, zoals de epoxyvloeren, maar ook de ijzersterke troffelvloeren. Bovendien is het ideaal als er bij de uitvoering keuze is uit allerlei designs en kleuren. Indien het een autogarage met een showroom betreft, is het uiteraard ook belangrijk om op de uitstraling te letten. Ook daar zijn verschillende afwerkingen voor vloeren en wanden voor beschikbaar. Bijvoorbeeld siergrindvloeren net als microcement.