Verhuizen naar een nieuw huis is iets wat veel mensen meermaals moeten doen. Het is belangrijk om deze verhuizing zo probleemloos mogelijk te laten verlopen. De meeste mensen stellen sommige dingen tot het laatste moment uit en dat is geen goed idee.

 

Hier is een handige checklist met tien essentiële dingen die gedaan moeten worden voordat u naar een nieuw huis verhuist.

 

– Het aansluiten van internet is een van de eerste essentiële dingen die u moet doen. U moet het internet ten minste drie weken voor uw verhuizing regelen. Dus zorg ruim van tevoren dat het internet in uw nieuwe huis is geregeld.

 

– Afsluiting van de energie van de vorige huurder, gevolgd door een heraansluiting in uw naam. U hoeft alleen maar contact op te nemen met uw energieleverancier en hen alle persoonlijke gegevens door te geven, om het proces af te ronden.

 

– Het is belangrijk om uw vrienden en familie op de hoogte te brengen van uw nieuwe adres. Informeer uw naasten over uw nieuwe contactgegevens via e-mails of sms’jes.

 

– Informeer overheidsinstellingen, bedrijven en postkantoren onmiddellijk over het adres van uw nieuwe huis. Update uw autogarage, tijdschriftabonnement en de bank van uw nieuwe contactgegevens.

 

– Neem contact op met de verzekeringsmaatschappij om u te verzekeren tijdens de periode van de verhuizing. U moet een dag voor uw verhuizing naar de nieuwe woning een nieuwe verzekering afsluiten, want de huidige verzekering moet worden stopgezet na de dag dat u de vorige woning verlaat.

 

– Zorg ervoor dat uw nieuwe huis wordt schoongemaakt door  professionele schoonmakers die gespecialiseerd zijn in een eindschoonmaak. Tapijten, keuken en badkamers moeten grondig worden schoongemaakt.

 

– Maak een set sleutels van het nieuwe huis voor elk lid van uw familie en bewaar de dubbele set ook bij uw vrienden, buren en familieleden voor extra veiligheid. Het is altijd een goed idee om alle sloten te vervangen voordat u er intrekt, omdat u niet weet hoeveel exemplaren de vorige eigenaar heeft gemaakt en wie er een set sleutels van uw nieuwe huis heeft.
Contact locksecure.nl/slotenmaker-dordrecht – een betrouwbare 24 uur slotenmaker.

 

 

De bovengenoemde manieren zijn enkele belangrijke tips die u zeker zullen helpen om een veilig, comfortabel en snel te kunnen verhuizen.