Omdat toeristen zich over het algemeen niet goed genoeg verstaanbaar kunnen maken in een vreemd land zijn ze makkelijke ‘prooien’ voor taxichauffeurs, waardoor een taxirit nog al eens als vervelend ervaren wordt. Naast moeizame communicatie speelt roekeloos rijden hier ook een grote rol bij. Gelukkig zijn er manieren om ook in het buitenland fijn met de taxi te reizen

Kies altijd voor een geregistreerd taxibedrijf

Wanneer je in het buitenland of in Rotterdam taxi neemt is het belangrijk dat je voor een officiële taxi kiest, aangezien de illegale taxichauffeurs zich niet altijd aan de regels houden en je daarnaast niet weet bij wie je in de auto stapt. Geregistreerde taxichauffeurs moeten zichzelf daarentegen identificeren aan de hand van een vergunning, die meestal op de zijruit van de auto geplakt zit. Naast die vergunning valt een officiële taxi te herkennen aan een taxilicht en de naam van het bedrijf dat op de zijdeuren van de auto staat. Deze geregistreerde taxi’s zijn in buitenlandse steden redelijk gemakkelijk te vinden, namelijk op de vaste taxistandplaatsen. Durf jij toch het risico niet aan om in een vreemd land te moeten zoeken naar zo’n taxi? Vraag het hotelpersoneel dan om hulp: zij zorgen er namelijk voor dat een chauffeur je op een bepaald tijdstip wegbrengt en op de afgezette plek weer ophaalt.

Spreek een prijs af

Als je van te voren geen prijs voor de taxirit afspreekt, bestaat de kans dat je na de rit voor een grote verrassing komt te staan. De ritprijs voor toeristen valt namelijk vaak veel te hoog uit. Je bent niet bekend met het land, de cultuur en de taal, waardoor je als ideale prooi gezien wordt. De chauffeurs zetten je bijvoorbeeld op een drukke plek af en gaan moeilijk doen als jij niet direct akkoord gaat met de prijs van de taxirit. Aangezien de meeste toeristen niet van zo’n vervelende sfeer betalen ze de rekening zonder pardon, maar worden daarbij wel flink afgezet.

Wil je zo’n situatie voorkomen? Zorg er dan voor dat de ritprijs al afgesproken is voordat je de taxi instapt. Oriënteer je van te voren goed, zodat je weet hoeveel geld er gemiddeld betaald wordt voor zo’n afstand. Wanneer je het niet eens bent met de ritprijs die de taxichauffeur vraagt en hij/zij niet bereid is om verder te onderhandelen, kan je het beste op zoek gaan naar een andere taxi: op elke hoek van de straat staan ze wel.

Ben je toch van plan om de prijs van de taxirit af te laten hangen van de oude vertrouwde meter? Houd dan in de gaten of dat goed gaat: zet de chauffeur de meter wel (op het juiste moment) aan? Wanneer dit niet het geval is bestaat de kans dat je na de rit alsnog voor een vervelende verrassing komt te staan.

Vertrouw nooit volledig op de taxichauffeur

Indien je in een vreemd land met de taxi gaat, geregistreerd of niet, moet je altijd in je achterhoofd houden dat je niet zomaar iedereen kunt vertrouwen. Laat bijvoorbeeld nooit de inhoud van je portemonnee zien en zorg ervoor dat je je bagage altijd bij de hand hebt. Er zijn in veel landen rovers actief die maar al te graag jouw bagage uit de auto halen.

Het is dus verstandig om te allen tijde te kiezen voor een geregistreerde taxi, zowel in het buitenland als in Nederland. Bij Schipholtaxi-online.com weet je van te voren precies wat de rit gaat kosten, waardoor je geen contant geld mee hoeft te nemen en het bedrag (van te voren) via iDEAL kunt betalen. Liever de taxi nemen van Groningen? Boek dan een taxi Groningen Schiphol bij Taxi Walburg.

Lees verder op: www.mijn-taxi.nl

taxi schiphol kosten