Seat tuning

Een auto importeren uit Duitsland: dit moet je weten

Een auto importeren uit Duitsland: dit moet je weten

Geplaatst op

Het importeren van een auto uit het buitenland kan aantrekkelijk zijn. Niet alleen is de automarkt in Duitsland groter dan in Nederland, ook zijn de auto’s vaak beter geprijsd. Bij de zoektocht naar een nieuw voertuig raden we je aan om rond te kijken op Duitse autosites. Of je nu op zoek bent naar een klassieke oldtimer of de nieuwste Mercedes: wij vertellen je alles wat je moet weten over het importeren van een auto uit ons buurland. 

Waar vind ik de juiste auto? 

Ben je op zoek naar een specifieke auto, maar is deze niet in Nederland verkrijgbaar? Neem eens een kijkje op de Duitse automarkt. Het aanbod is er namelijk veel groter en er zijn veel meer verschillende auto’s te verkrijgen dan in Nederland. Daarnaast is het vaak ook nog eens een stuk voordeliger om een auto in ons buurland aan te schaffen. Je kunt de auto van je dromen op een aantal verschillende manieren tegenkomen. Ga bijvoorbeeld eens langs bij een Duits autobedrijf of neem een kijkje op een Duitse autosite. 

Populaire autosites

Er zijn tientallen verschillende Duitse autosites. Om de zoektocht iets makkelijker te maken, zetten we de drie grootste voor je op een rijtje. 

  • Mobile.de

Mobile.de is de grootste Duitse autosite. Er staan ongeveer 1.5 miljoen auto’s te koop en je vindt er een gevarieerd aanbod. 

  • Autoscout24

Ook Autoscout24 is een autosite met een groot divers aanbod. Er adverteren meer particulieren en onafhankelijke handelaren dan op Mobile.de. 

  • PKW.de

PKW is iets minder bekend, maar er worden vaak auto’s op geplaatst die nergens anders te vinden zijn. 

Kilometerstand controleren

Het is belangrijk dat de kilometerstand van een import auto wordt gecontroleerd. In Nederland hebben we de Nationale Auto Pas waarbij de kilometerstanden van auto’s geregistreerd worden. In Duitsland hebben ze dit niet, maar kilometerfraude wordt er wel als een zwaar delict gezien. Laat altijd een aankoopkeuring doen bij het importeren van een Duitse auto en controleer alle onderhoudsboekjes. Zijn er geen boekjes aanwezig? Dan raden we je aan om niet over te gaan tot aankoop. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden