Seat tuning

Een auto importeren, zelf doen of laten doen en wat kost het?

Een auto importeren, zelf doen of laten doen en wat kost het?

Geplaatst op

Hoewel mensen ver willen gaan voor de auto van hun dromen, is hem laten importeren uit het buitenland toch vaak een stap te ver. Het schrikt hen af als ze te weten komen wat er allemaal bij komt kijken en wat het kost. Uiteraard is het prijskaartje natuurlijk wel hoger dan alleen maar de aankoopprijs van een auto als je hem uit het buitenland laat overkomen. Toch is dat kostenplaatje niet enorm hoog en kan je ook tal van kosten al op voorhand laten berekenen. Zo kom je niet voor minder leuke verrassingen te staan. En dan is er nog de vraag, importeer je de auto zelf of neeem je er hulp bij? 

Auto importeren 

De reden waarom een auto importeren uit het buitenland, interessant kan zijn, is omdat de aankoopprijs een stuk goedkoper is en je vaak ook veel beter gemaakte auto’s kan terugvinden in het buitenland. Wanneer je een auto laat importeren vanuit België, dan is deze vaak luxueuzer ontworpen dan dat deze in Nederland zou ontworpen worden. En dat voor een goedkopere prijs. je mag natuurlijk niet vergeten dat er bij het importeren van een auto nog extra kosten bij komen kijken. Lees even verder, wij zetten ze voor jou op een rijtje. 

 

Gebouwen, Auto, Stad, Porsche, Regenachtig, De Weg

BPM berekenen 

Een auto importeren kost meer dan alleen de aankoopprijs. Je moet alsook rekening houden met de kosten voor de verzekering, de verplichte BPM, de keuring en de kentekenplaten. De grootste kost hiervan is zeker en vast de BPM en om niet voor verrassingen te komen staan, kan je dit bedrag op voorhand laten berekenen. Een BPM berekenen zorgt ervoor dat je weet hoe groot deze extra kost zal en kan je gemakkelijk laten doen op import-autos.nl. Het scheelt natuurlijk ook nog in kosten of je alles zelf regelt of dat je hier gespecialiseerde hulp voor inschakelt. 

 

Stuurwiel, Auto, Rijden, Interieur, Dashboard

Auto zelf importeren of laten doen 

Wanneer je een auto uit het buitenland wil laten overkomen, heb je drie mogelijkheden. Je kan alles volledig zelf doen, je kan ervoor kiezen om een deel zelf te doen en een deel uit te besteden zoals keuring, controle van de documenten en de BPM aangifte maken. Maar je kan er ook voor kiezen om het volledige importpakket over te laten aan gespecialiseerden. Zij regelen dan alles voor jou van, documenten over transport tot onderhandeling en niet goed, geld terug garantie. Denk er dus zeker eens over na als je een auto wil importeren uit het buitenland.  

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden