Ben je je huidige SEAT zat en ben je op zoek naar een jong gebruikte SEAT Ibiza of SEAT Leon? In Nederland is het aanbod jonge occasions (minder dan 10.000 kilometer gelopen en jonger dan 1-2jaar) erg karig; autobezitters wisselen vaak pas na enkele jaren van auto. In Duitsland is er echter een groot aanbod aan jonge occasions. In dit blog lees je waarom je je volgende SEAT in Duitsland moet kopen

Reden 1: De autoprijzen zijn een stuk lager dan in Nederland

In Nederland betalen we enorm veel BPM over nieuwe auto’s. Dit is de voornaamste reden dat nieuwe auto’s vaak duizenden of zelfs tienduizenden euro’s duurder zijn dan in buurland Duitsland. Bij het importeren van een auto uit Duitsland betaal je wel BPM in Nederland, maar dit bedrag ligt een stuk lager dan wanneer je dezelfde auto in Nederland zou kopen. Belangrijke tip: kies een auto die minstens 10.000 kilometer heeft gereden en meer dan 6 maanden oud is. Bij deze auto’s betaal je namelijk BPM over de restwaarde van de auto, waardoor het totaalbedrag aanzienlijk lager uitvalt dan bij een nieuwe auto.

Reden 2: Auto’s uit Duitsland zijn vaak veel luxer uitgerust dan in Nederland

Duitse autobezitters besparen vaak niet op accessoires en extra opties voor hun auto’s. Vaak zijn auto’s in Duitsland een stuk luxer uitgerust dan auto’s in Nederland. Daarnaast is de keuze in Duitsland veel uitgebreider dan in Nederland. Je kan dus voor hetzelfde geld een full-option auto rijden.

Reden 3: Geïmporteerde jonge occasion mét merkgarantie

Bij het kopen van een jonge occasion in Duitsland heb je vaak merkgarantie. Mocht er dus wat aan de hand zijn met je nieuwe SEAT, dan kan je in Nederland gewoon terecht bij de merkdealer. De garantie is namelijk dekkend in heel Europa. Mocht je geen merkgarantie hebben, dan is een Duitse dealer verplicht minimaal 1 jaar garantie te geven.