Ken jij het gevoel dat je naar het werk toe fiets en helemaal moe bent als je aangekomen bent? Je hebt waarschijnlijk het gevoel alsof je een marathon gefietst hebt. Dit kun jij voortaan voorkomen, want er zijn tegenwoordige supervette e-bikes. De e-bikes zorgen er namelijk voor dat jij een relaxte fietsroute kunt ervaren, zonder je helemaal in het zweet te werken. Met deze te gekke e-bikes kun jij voortaan gewoon relaxed aankomen op je bestemming. Als dat niet fijn is om te weten, maar welke zou je nu het beste kunnen kopen? Wij gaan je meer vertellen over deze te gekke e-bikes!

Er zijn verschillende soorten supervette e-bikes te koop

Je kunt tegenwoordig veel verschillende soorten kopen, dan hebben we het niet alleen over het model. Wist je dat er gigantisch veel verschillende merken zijn die e-bikes produceren? Allemaal hebben ze zo hun charme, maar welke past het beste bij jou? Je kunt natuurlijk eerst kijken naar de kleuren van de fiets, maar dat is niet helemaal handig. JE kunt namelijk veel beter kijken naar de afstand die jij wilt gaan fietsen, deze is namelijk wel erg belangrijk.

Hoe zit dat nu eigenlijk met de afstand?

Iedere e-bike heeft een accu, deze is natuurlijk gewoon op te laden. Deze accu is wel bepalend voor je e-bike, want hoe zwaarder de accu is, hoe langer de afstand is die jij kunt fietsen. Dat wil zeggen dat er accu’s zijn waar je slechts 40 kilometer mee kunt fietsen, maar er zijn zelfs accu’s waar je wel 160 kilometer mee kunt fietsen. Maakt dat nog uit voor de prijs? Ja dat maakt zeker uit, een sterkere accu zorgt er ook voor dat de prijs een beetje hoger wordt. Toch is het handig hier niet op te besparen, omdat je misschien wel heel erg veel fietst.

Een e-bike kent nog een belangrijk verschil

Er zijn namelijk e-bikes die een middenmotor hebben, maar ook zijn ze er met een voor of achterwielmotor. Een voorwielmotor is in de meeste gevallen de goedkoopste optie, de middenmotor daarentegen wordt veel verkocht. Dat is niet voor niets, want men ervaart dit toch wel als het meeste prettig. Een achterwielmotor is ook niet echt duur, maar er zit wel een nadeel aan. Bij een achterwielmotor kun je alleen een open kettingkast hebben. Dit vindt niet iedereen prettig, omdat het een beetje kan spetteren als de weg nat is.

Hoe zit het nu met onderhoud?

Je vraagt je waarschijnlijk wel af of onderhoud nodig is? Het is verstandig de e-bike zo goed mogelijk te onderhouden, want zo zorg je namelijk voor een langere levensduur. Een belangrijke tip! Is het een beetje koud in jouw schuur, dan is het aan te raden je accu binnen te leggen. De accu houdt niet zo van een hele koude omgeving, maar leg het niet op of nabij de verwarming. Hier kunnen ze namelijk ook niet goed tegen, jij wilt toch ook dat de accu een lange levensduur heeft?