De laatste decennia is er steeds meer aandacht gekomen voor levenswijze waarbij een ecologische voetafdruk steeds kleiner en kleiner wordt. Dit komt omdat het klimaat steeds extremere vormen van weertype laat zien en er zijn ook nog tal van andere factoren die in dat gebied rol spelen waarom mensen graag ecologisch willen wonen en leven. In deze blog gaan we je vertellen hoe je een scooter met een groen hart kunt inzetten om de mobiliteit in jouw woon-werkverkeer op peil te houden.

Elektrische scooter heeft groene voordelen

Veel mensen in de grote stad hebben baat bij een fiets of scooter omdat ze op deze manier heel wendbaar zijn en niet zitten met de files waar weer andere forenzen mee te maken hebben. Gelukkig is een scooter een geweldige uitvinding die al vele decennia de mensen enthousiast gemaakt en voorziet in een mobiliteitsoplossing. Toch waren deze scooter niet heel erg mooi en vriendelijk omdat ze reden voornamelijk op benzine. Dit kan tegenwoordig anders met de elektrische scooter. Deze heeft een inductiemotor en heeft daarbij helemaal geen schadelijke uitstoot. Een ideale manier om je in de stad te bewegen. Een elektrische scooter kopen is daarom ook een zeer slim idee. 

De kwestie opladen 

Natuurlijk komt een elektrische scooter niet alleen maar met hemelbestormer voordelen, er zijn ook wel een aantal zaken die je in gedachte moet houden wanneer je gaat voor een totaal elektrische scooter. Het is belangrijk dat er voldoende oplaadpunten in de buurt zijn zodat je de scooter kunt opladen wanneer dat nodig is. Ten eerste is het belangrijk dat er een op je werk is en een thuis. Wanneer je de stad in gaat of een andere plek rondom de stad bezoekt, is het wel belangrijk om te zien hoeveel km en je er nog mee kunt rijden en of er in de buurt van de locatie die je aandoet oplaadpunten aanwezig zijn waarbij je eventueel de scooter weer zou kunnen bijvullen. De komende jaren zullen we zien dat er steeds meer oplaadpunten in Nederland bijkomen, voor zowel scooters als auto’s, om zo het elektrisch rijden populairder te maken en te ondersteunen.