Bestelbusbeveiliging is tegenwoordig noodzakelijk kwaad. Het komt vaak voor dat de waardevolle lading uit de laadruimte wordt gestolen, of erger nog, dat de bestelbus wordt buitgemaakt. Daarom zijn effectieve sloten voor bestelbusbeveiliging een goede investering voor iedere ondernemer met een bestelbus. In dit blog vertellen we je welke effectieve sloten er zoal zijn om je bestelbus te beveiligen.

OBD beveiliging

Met OBD beveiliging zorg je ervoor dat de toegang tot de OBD stekker wordt geblokkeerd. De OBD stekker geeft namelijk toegang tot de software van je bestelbus en daarmee de mogelijkheid om nieuwe sleutels in te leren.

En dat is precies wat criminelen doen als de toegang krijgen tot de OBD stekker. Nadat ze een nieuwe sleutel hebben geprogrammeerd rijden ze er zo vandoor met jouw bestelbus.

Motorkapslot

Het motorkapslot lijkt in eerste instantie overbodig, omdat iedere motorkap immers al is voorzien van een slot. Het ding is alleen dat in veel gevallen deze sloten niet al te stevig zijn, waardoor het openbreken ervan relatief makkelijk is. Met een extra slot voor de motorkap zorg je voor een extra vergrendeling van de motorkap waardoor de waardevolle onderdelen die zich daaronder bevinden goed beveiligd zijn.

Laadruimtebeveiliging

Laadruimtebeveiliging is voor iedere ondernemer een must die waardevolle spullen in zijn laadruimte bewaard. Denk bijvoorbeeld aan ondernemers die pakketjes bezorgen en aannemers die waardevol gereedschap in een bus vervoeren.

Laadruimtebeveiliging komt neer op het monteren van extra sloten aan de buitenzijde of aan de binnenzijde van de laadruimte.

De meest effectieve oplossing zijn de sloten aan de binnenzijde van de laadruimte, omdat het dan van buitenaf niet zichtbaar is waar de sloten gemonteerd zijn, waardoor een inbraakpoging een stuk lastiger wordt.

Versnellingsbakslot

Met het Bearlock versnellingsbakslot zorg je voor een goede vergrendeling van de versnellingspook. Inbrekers die succesvol je bus hebben opengebroken, krijgen daarom een onaangename verrassing als blijkt dat ze vanuit de bestuurderscabine niet kunnen schakelen. Wat dat betreft is een versnellingsbakslot een zeer effectieve manier om diefstal van je bestelbus te voorkomen.

Laat de sloten inbouwen door een specialist in bestelbusbeveiliging

Voor alle sloten die we besproken hebben, adviseren we om ze door een specialist in bestelbusbeveiliging te laten installeren. Op die manier weet je zeker dat de sloten op correcte wijze worden gemonteerd en daardoor optimaal kunnen functioneren.

Succes met het beveiligen van je bestelbus en vergeet niet om de investering die je in de sloten doet af te trekken van je winst. Je kunt zelfs in aanmerking komen voor de KIA-regeling als je meerdere sloten in één keer laten installeren en het grensbedrag daardoor overschrijdt dat voor de KIA-regeling wordt gehanteerd.