Het is allemaal een stuk makkelijker met machinaal straten. Zo heb je snel je parkeerterrein op orde te hebben? Handig hoor.. Lees snel verder. Ontdek het. 

Meerdere uren op de knieën straten. Weten we het nog van vroeger. Vroeger? Horen we je vragen. Ja zeker. Lees in deze blog hoe het precies zit. 

Machinaal straten

Je kunt makkelijk straten met een machine die ervoor afgesteld is. Keurig netjes op een rij straten alsof een stratenmaker het gelegd heeft. Je doet het gewoon met een grijper. Die zet je op een heftruck of shovel en je bent in de business. Een hydraulische klem gaat het hier om. Zo gaat het allemaal een stuk sneller met je activiteiten. 

Het belang van een mooi bedrijventerrein

Je mag eigenlijk niet aan de slag zonder een mooi bedrijventerrein. Dat is zo’n belangrijk aspect van het image van je bedrijf. Klanten moeten niet aankomen bij een foeilelijk of gevaarlijk terrein. Dan kom je al snel over als een schimmige organisatie.  

Waar moet je aan denken bij het straten? 

Elk wegenbouwproject is anders en elke werkzone heeft zijn eigen unieke gevaren en uitdagingen, zodat het opstellen van een veiligheidsprogramma dat specifiek op de bouwplaats is afgestemd, een grote bijdrage kan leveren tot het voorkomen van ongevallen.

Het specifiek op de bouwplaats afgestemde veiligheidsprogramma moet een overzicht bevatten van alle gevaren en plannen om deze te beheersen en te verminderen, schema’s om alle uitrusting en materiaal routinematig te inspecteren, een plan voor eerste hulp en medische spoedhulp in geval van een ongeval, en schema’s voor veiligheidstraining voor alle werknemers.

Werknemers in de wegenbouw zijn vatbaar voor overbelasting en hittegerelateerde ziekten. Asfalt absorbeert 95% van de zonnestralen en de temperatuur van asfalt kan gemakkelijk 30° F of hoger zijn dan de omgevingstemperatuur.

Ze moeten veel water drinken of vloeistoffen met veel elektrolyten, zoals sportdrank of kokoswater. Werknemers moeten ook zo veel mogelijk uit de hitte en de zon gaan, vooral op extreem warme dagen, om een hitteberoerte, uitdroging en hitte-uitputting te voorkomen.