Is het alweer zover en staat er een Algemene Periodieke Keuring (APK) op de agenda? Uw trotse wagen vervoert u iedere dag naar uw werk of naar andere bestemmingen en vol vertrouwen kruipt u elke keer opnieuw achter het stuur. Om er zeker van te zijn dat uw bolide inderdaad veilig de weg op kan, is een jaarlijkse APK geen overbodige zaak.

In deze blog leest u over de APK Friesland die door de vakmannen van Jelle Talsma wordt verzorgd. Welke onderdelen worden nagekeken en wat komt er allemaal kijken bij de APK Friesland? Dat leest u hier.

Ga altijd veilig de weg op met een APK Friesland

Als u iedere ochtend in de auto stapt om naar uw werk te gaan, is het belangrijk dat u erop kunt vertrouwen dat u onderweg niet voor verrassingen komt te staan. Niet alleen omdat u dan onverhoopt te laat op uw werk aankomt, maar vooral voor uw eigen veiligheid. Niet voor niks is de APK Friesland een verplicht nummer dat jaarlijks terugkeert. Door vakbekwame monteurs die precies weten waar ze naar moeten kijken wordt uw auto binnenstebuiten gekeerd en volledig onder de loep genomen. Om af te vinken welke onderdelen werken en geen extra aandacht nodig hebben, maar vooral ook om kapotte onderdelen te bespeuren en te repareren.

Uw veiligheid staat voorop en niet werkende onderdelen in de auto moeten daarom grondig gerepareerd worden. Maar ook aspecten die te maken hebben met het milieu verdienen de aandacht. Uw uitlaat of accu worden goed geïnspecteerd om te kijken of ze bijdragen aan een milieuvriendelijk klimaat. En bovendien is het belangrijk dat al uw autogegevens correct zijn geregistreerd en of de data voldoende geüpdatet is.

De onderdelen van de APK Friesland

Gaat u voor een keuring naar de Friese garage Jelle Talsma, dan kunt u rekenen op een nauwkeurige en deskundige APK Friesland. De monteurs zijn niet alleen enthousiast over hun werk en duiken iedere dag gemotiveerd in de automotoren, ze hebben ook de nodige ervaring met en kunde over uw auto. Uw wagen is dus in goede handen voor een APK Friesland of een vakkundig onderhoudsbeurt.

Tijdens de APK worden de volgende onderdelen onderzocht op hun conditie. Op het gebied van veiligheid en milieuvriendelijkheid wordt uw auto geanalyseerd:

  • Uw chassisnummer wordt gecheckt om te achterhalen of die overeenkomt met het registratienummer van Rijksdienst voor het Wegverkeer.
  • Uw wielen die in direct contact staan met het asfalt moeten u veilig van A naar B brengen, zonder dat er kans is op klapbanden of slipgevaar. De profieldiepte van de banden en de wiellagers worden onderzocht. En zijn er eventuele beschadigingen, dan worden die bij de APK Friesland snel ontdekt.
  • De remmen worden getest en daarbij wordt gekeken of de linker- en rechterwiel tegelijkertijd stoppen.
  • Alle lichten moeten naar behoren werken en de juiste kleuren hebben. Belangrijk dat deze zorgvuldig worden gecheckt.
  • Met oog op het milieu worden de uitlaatgassen van uw auto gecontroleerd op hoeveelheid roet of hoeveelheid CO2-uitstoot.
  • Een van de belangrijkste onderdelen voor een goede veiligheid in de auto zijn uw autogordels. De blokkeringen en sluitingen van al uw autogordels worden nauwkeurig bekeken en getest.

Haal uw auto door de APK Friesland van Jelle Talsma

Is het tijd voor een APK Friesland om uw auto weer te verzekeren van een veilig en milieuvriendelijke status? Neem dan contact op met een van de experts van Jelle Talsma en laat uw auto vakkundig door deze garage in Friesland controleren. En heeft u vragen over de frequentie van een APK of weet u niet zeker wanneer uw auto aan de beurt is? Ook dan kunt u vrijblijvend contact opnemen. Zorg dat u altijd veilig de weg op gaat met een zorgvuldige APK Friesland en een regelmatige onderhoudsbeurt.