Als je de eigenaar bent van een auto weet je dat dit aardig wat geld kan kosten. Je portemonnee is er dan ook bij gebaat om zo weinig mogelijk geld te hoeven uitgeven aan bijvoorbeeld onderdelen voor reparaties van je auto. Wanneer je een garage de reparaties laat uitvoeren en er verder zelf niet bij betrokken bent, dan zul je zien dat ze onderdelen gaan bestellen bij leveranciers en dit zijn allemaal nieuwe onderdelen die ook voor een nieuwprijs over de toonbank gaan. Het is daarom erg belangrijk om te weten dat er ook kanalen zijn waar je eenvoudig en voordelig auto-onderdelen kunt scoren zodat je kunt besparen en je budget aan andere zaken kunt uitgeven. Lees snel verder in deze tekst om de tips te ontdekken en ze daarna zelf toe te passen.

Kijk online voor voordelige onderdelen 

Met de komst van het internet zijn er een heleboel mogelijkheden ontstaan om aan voordelige onderdelen voor je auto te komen. We kennen natuurlijk allemaal het immens populaire Marktplaats dat al sinds het jaar 1999 actief is. Veel mensen hebben er al producten op gekocht of verkocht en zo is het ook met auto-onderdelen uitruilen. Je zult zien dat het aanbod niet per se heel consistent is, maar dat je vooral zo af en toe moet kijken of er een bepaald auto onderdeel te vinden is. Dit is bijvoorbeeld erg handig als je een oldtimer hebt en niet per se heel veel haast om een auto-onderdeel te scoren, dezelfde logica gaat op voor alle andere online fora waar geen vast assortiment verkrijgbaar is. Zo zijn er bijvoorbeeld ook fora voor autoliefhebbers, daar kunnen ze dan kennis en onderdelen uit te ruilen.

Schadeauto- en demontagebedrijven 

Relatieve nieuwkomers op de markt zijn schadeauto- en demontagebedrijven. De logica van deze bedrijven is dat ze auto’s kopen die schade hebben en niet meer de weg op kunnen maar waar de onderdelen nog wel goed van zijn. Ze kunnen deze auto’s demonteren en de onderdelen verkopen een consumenten die zoeken naar tweedehands auto onderdelen van een goede kwaliteit. Het verschil tussen schadeautobedrijven en bedrijven die alleen demontage doen, is dat de eerste categorie ook auto’s verkoopt in complete staat, met schade, die een consument dan kan laten repareren en daarna met de gerepareerde auto de weg op kan. Het voordeel voor de consument is dat ze dan een auto kunnen kopen van bijvoorbeeld een merk dat doorgaans wat duurder is, maar omdat de autoschade heeft, is deze goedkoper. Wel is het slim om uit te rekenen wat dan een reparatie gaat kosten en of het voordeel opweegt tegen het aankopen van bijvoorbeeld een tweedehands auto zonder schade. Om even bij ons onderwerp van de auto onderdelen te blijven: bij totalparts.nl kun je heel goed terecht voor de juiste onderdelen.