Het is als directeur lastig genoeg om al je taken in een week af te krijgen. Daarom maken veel directeurs gebruik van een privé chauffeur die ze van a naar b brengt. Privé chauffeurs proberen aan je vervoersbehoeften te voldoen en helpen je tijd te maken in je drukke levensstijl en persoonlijke voorkeuren. Je hoeft namelijk nooit meer zelf te rijden, waardoor je tijdens je reis kunt werken en zo je tijd nuttig besteedt. Maar hoe vind je nu een privé chauffeur die bij jou past?

Het gebruik van een privé chauffeur voor zakelijke doeleinden

Een privé chauffeur is om veel verschillende redenen nuttig, zoals het rijden van en naar je werk en de bijbehorende vergaderingen. Een privé chauffeur is echter breder inzetbaar, want ook bij uitstapjes in het weekend kan deze goed van pas komen. Wanneer iemand anders je eigen auto bestuurt, kun je zelf ondertussen e-mailen, WhatsAppen of telefonisch die belangrijke deal binnenslepen. Bovendien bespaart het je stress en frustratie door het verkeer en weinig parkeerplekken. Een privéchauffeur houdt je afspraken in de gaten en zorgt ervoor dat je altijd op tijd op je vergadering aankomt.

Een geschikte privé chauffeur vinden

Een privé chauffeur rijdt je niet alleen van a naar b. Een goede privé chauffeur neemt meer uit handen zoals het doen van boodschappen, het plaatsen van je koffers in de auto en jouw agenda in de gaten houden. Tijdens jouw eerste gesprek met een privé chauffeur zijn dit dus eigenlijk taken die de chauffeur zelf al aan moet bieden. Wil je er zeker van zijn dat jouw privé chauffeur op de hoogte is van dit soort ‘etiquette-taken’? Je kunt privé chauffeurs inhuren bij bedrijven die deze ook opleiden. Dan ben je dus altijd zeker van de beste krachten.

Je eerste gesprek met een privé chauffeur

Voordat je een privé chauffeur inhuurt, is het goed om te kijken of deze persoon wel bij je past en aan al je wensen voldoet. Onderstaand zie je een aantal vragen die essentieel zijn om te stellen voordat je een chauffeur inhuurt:

  • Waar heb je de meeste ervaring opgedaan als chauffeur?
  • Heb je verkeerboetes gereden?
  • Hoeveel jaren rijervaring heb je?
  • Welke dagen en welke tijden ben je beschikbaar?
  • Ken je meer van deze regio en eventuele sluiproutes bij file?

Leer je chauffeur beter kennen

Aangezien je waarschijnlijk veel tijd met je chauffeur doorbrengt, moet deze een vergelijkbare persoonlijkheid hebben en met wie je je kunt ontspannen. Vraag bijvoorbeeld ook eens naar wat laagdrempeligere onderwerpen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: ‘Wat is je favoriete voetbalclub?’ of ‘Wat heb jij dit weekend gedaan?’. Je zult merken dat je veel aangenamere ritten krijgt en het stelt jullie beiden op het gemak.