Seat tuning

Laat de autoruit blinderen aan een specialist over

Laat de autoruit blinderen aan een specialist over

Geplaatst op

De autoruit blinderen is voor veel mensen een aantrekkelijke keuze. Als je de autoruit laat blinderen, ziet je auto er namelijk gelijk heel anders uit. Het is je misschien al eens opgevallen dat dit vooral bij oudere auto’s veel verschil kan maken. Een oudere auto ziet er namelijk gelijk een stuk nieuwer en stoerder uit wanneer de ramen geblindeerd zijn. Toch kan het blinderen van de ruiten ook bij nieuwe auto’s erg leuk zijn. De uitstraling van de auto wordt namelijk heel anders op deze manier. Bovendien heeft het ook veel andere voordelen om de autoruit te blinderen.

De voordelen van de autoruit blinderen

De autoruit blinderen heeft verschillende voordelen. Om te beginnen heb je op deze manier meer privacy in je eigen auto. Dit is zeker prettig voor de mensen die achterin zitten. Bovendien zorgt de folie er ook voor dat UV-straling minder schade kan aanrichten aan je huid. Vooral voor mensen die kleine kinderen hebben, is dit een groot voordeel. Bovendien zorgt de folie ook voor extra veiligheid bij een ongeluk. Als je ramen barsten tijdens een ongeluk, vliegen niet langer alle glassplinters door de auto. De folie houdt de stukken glas in dit geval namelijk bij elkaar. Misschien niet de voornaamste reden om je autoruit te blinderen, maar de extra veiligheid is zeker mooi meegenomen.

Waarom naar de specialist?

Je kunt voor relatief weinig geld een rol folie aanschaffen waarmee jij de autoruiten kunt blinderen. Toch is het niet aan te raden om dit ook daadwerkelijk te doen. Om te beginnen is de goedkope folie vaak van lage kwaliteit, waardoor het eens in de zoveel tijd vervangen dient te worden. Bovendien ziet het resultaat er doorgaans ook minder mooi uit. Daarnaast is het lastig om de folie zo strak aan te brengen als een professionele garage kan. Doordat een specialist gebruik maakt van professionele folie en de juiste kennis heeft, kun je hier op een goed resultaat rekenen. Bovendien zijn er ook wettelijke eisen waar je aan moet voldoen.

Bij het autoruiten tinten moet je rekening houden met het percentage licht dat doorgelaten wordt. Je autoruiten mogen niet te weinig licht doorlaten volgens de Nederlandse wet. Dit percentage verschilt per raam en bovendien is dit lastig te meten zonder de juiste apparatuur. Als je voor een professionele garage kiest, weet men precies hoe donker de ruiten mogen worden zonder dat je er problemen mee krijgt. Een goede garage zal het percentage namelijk opmeten met de tintman, hetzelfde apparaatje als de politie gebruikt.

Ga goed na welke specialist het meest geschikt is

Voordat je met een bepaalde garage in zee gaat, is het aan te raden waar jij je autoruit nou écht het beste kunt blinderen. Garages heb je overal, zo kun jij je ramen blinderen in Arnhem, maar ramen blinderen in Almere is ook een optie. Lees de recensies die de verschillende bedrijven hebben, goed door. Op deze manier kun je namelijk een goed beeld vormen van de diensten.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden