Ga je een nieuwe auto kopen? Of je nu op zoek bent naar je droomauto of een opknappertje er zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij het kopen van een auto. Een nieuw voertuig aanschaffen doe je natuurlijk niet elke dag en je wilt de beste deal krijgen. Het is belangrijk dat je eerst een wensenlijst op stelt voordat je op zoek gaat. Daarnaast zijn de gegevens en de kosten van jouw potentiële auto belangrijk. 

Een wensenlijst maken

Omdat het kopen van een auto niet dagelijkse kost is, is het belangrijk dat je een wensenlijst opstelt. Er zijn duizenden auto’s te koop met allerlei verschillende kenmerken. Als je een nieuwe auto koopt, is het handig om als eerst te bedenken waarvoor je de auto gaat gebruiken. Is dit voor je werk of voor in je vrije tijd? Daarnaast zijn de zitplaatsen niet geheel onbelangrijk. Als je meestal alleen of met z’n tweeën in de auto zit dan kan een tweedeursauto al geschikt zijn. Heb je een groot gezin? Dan moet je kijken naar een vierdeurs of een stationwagen. 

Een auto kiezen

Als je een wensenlijst hebt opgesteld, kan het echte werk beginnen. Als je een nieuwe auto wilt aanschaffen kun je langsgaan bij verschillende dealers, maar ook op internet kun je de nieuwste voertuigen vinden. Ben je op zoek naar een tweedehands auto? Dan zit je op Marktplaats goed, maar er zijn ook veel andere websites waar auto’s worden aangeboden als Autolink.nl. Let wel op de betrouwbaarheid van deze sites. 

Bekijk verschillende merken en modellen auto’s en vergelijk vervolgens de voor- en nadelen. Zo kun je erachter komen welke soort auto je wilt gaan aanschaffen. Natuurlijk is het ook belangrijk om naar de prijs, het bouwjaar en de kilometerstand van het voertuig te kijken. 

Controleer de gegevens

Heb je een leuke auto gevonden? Voordat je deze aanschaft, raden we je aan om de gegevens te controleren. Je kunt het kenteken van de auto invullen op een bepaalde website om meer over de auto te weten te komen. Zo kun je checken hoe oud de auto werkelijk is en of de kilomerstand klopt. Daarnaast is de onderhoudshistorie van de auto ook niet geheel onbelangrijk. Controleer daarnaast ook op eventuele krassen, slijtages en roestplekken. Neem ook zeker een kijkje in de auto en let op de bekleding en het dashboard.