Het Spaanse automerk SEAT (afkorting voor: Sociedad Española de Automóviles de Turismo) is opgericht in 1950. De eerste productielijn kwam in 1953 met de SEAT 1400. Hierna volgde diverse andere modellen, waarbij onder licentie van Fiat de SEAT Panda 35 geproduceerd werd – in de overige Europese landen bekend als de Fiat Panda 35.

SEAT Ibiza

Een van de bekendste SEAT modellen betreft toch wel de SEAT Ibiza die in 1984 uitkwam en wat tevens de eerste auto onder eigen beheer betekende voor SEAT. De SEAT Ibiza betekende een groot succes voor SEAT, want wereldwijd zijn er maar liefst 2,5 miljoen van verkocht. Wie heeft er niet ooit eens in een SEAT Ibiza gereden; al was het maar als huurauto in een vakantiegebied! De Ibiza was voornamelijk geliefd vanwege het ruime interieur en de relatief lage prijs.

SEAT verloor zijn zelfstandigheid alweer in 1986 (het jaar van de lancering van de SEAT Marbella) toen Volkswagen 51% van de aandelen overnam, waarna het in de loop der jaren praktisch in zijn geheel SEAT overnam.

Sindsdien heeft dit autobedrijf niet bepaald stil gezeten en kwamen er diverse nieuwe en hernieuwde modellen op de markt, zoals de welbekende SEAT Toledo, Córdoba, Alhambra, Arosa, León en veel recenter de SEAT Altea, Exeo en natuurlijk de SEAT Mii en Cupra.

Onderdelen kopen voor de SEAT

Voor praktisch iedere SEAT -ook de al wat oudere modellen- zijn nieuwe onderdelen verkrijgbaar. Als klant hoeft u dus geen tweedehands onderdelen te zoeken op bijvoorbeeld een sloperij, want alles wat u nodig hebt kunt u nieuw online vinden. De expert voor SEAT onderdelen is onderdelenSTORE24.NL. Hier ziet u direct een overzicht van alle type SEAT’s waarvoor nieuwe onderdelen verkrijgbaar zijn. Indien u twijfelt binnen welke categorie uw auto valt, kunt u ook onderdelen zoeken op basis van uw kenteken. Op deze manier kunt u nooit de verkeerde bestelling plaatsen!