Ben je trotse eigenaar van een nieuwe Tesla die jou probleemloos van A naar B brengt? Probleemloos omdat de kwaliteit van de elektrische aandrijving hoog is en omdat je op je eigen oprit de accu weer volledig oplaadt met de laadpaal Tesla. Met je nieuwe elektrische auto ben je financieel voordelig uit én je draagt bij aan een groener milieu. Een stop bij het tankstation is verleden tijd met de laadpaal Tesla aan huis.

Lees in deze blog hoe je ervoor zorgt dat de laadpaal Tesla bij jou thuis voor de deur komt en hoe je voortaan iedere ochtend met een volle accu de weg op gaat. Niet alleen voor particulieren is de laadpaal Tesla een uitkomst. Ook voor bedrijven waar de parkeerterreinen zich steeds meer vullen met elektrische auto’s biedt de laadpaal een oplossing tegen lege accu’s.

Laadpaal Tesla

In een paar stappen de laadpaal Tesla aan huis

Een elektrische auto heb je niet alleen aangeschaft om rekening te houden met het milieu. Met de elektrische aandrijving kom je onderweg niet meer voor verrassingen te staan, omdat je verleden avond bent vergeten te tanken. Iedere avond sluit je je auto aan op de laadpaal Tesla, zodat je de volgende ochtend met een volle accu vertrekt. Geen knipperend lampje meer op het dashboard dat de brandstofpeil aangeeft en je onderweg naar werk dwingt voor een tussenstop bij het benzinestation.

Een laadpaal Tesla sluit je eenvoudig aan bij huis, zodat je niet langer naar een leeg rakende accu hoeft te kijken. Afhankelijk van het automodel waar je tegenwoordig in rijdt, schaf je een laadpaal aan die aansluit bij het vermogen van de Tesla. Om te weten welke laadpaal jij nodig hebt, kun je de hulp inschakelen van de experts van Laaddirect. Zij vertellen je met welke laadpaal jij je Tesla effectief en efficiënt oplaadt. Heb je een elektrische wagen van een ander automerk, ook dan schaf je een laadpaal aan die jij nodig hebt. In een paar korte stappen bestel je de laadpaal voor op jouw oprit:

  1. Geef je automerk en voorkeuren door aan de specialist, zodat zij je wensen in de bestelling kunnen toepassen. Heb je een Tesla, dan geef je het type nauwkeurig door.
  2. Bepaal welke laadpaal je wilt kopen. Daarbij kun je je laten adviseren over de laadpaal die het best bij jouw Tesla aansluit.
  3. Wil je de laadpaal Tesla zelf installeren of laat je het over aan de mannen van Laaddirect?
  4. Eenmaal na het bepalen en installeren, maak je zorgeloos gebruik van de laadpaal en van je nieuwe Tesla.

Neem deze eigenschappen mee in de keuze voor je laadpaal

Met het advies van Laaddirect kun je bepalen welke laadpaal Tesla je nodig hebt om jouw elektrische auto van stroom te voorzien. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar de overeenkomsten tussen de auto en de laadpaal, er zijn ook andere features die je helpen bij het bepalen van je keuze.

Allereerst het laadvermogen van de laadpaal dat is uitgedrukt in kiloWatt. Je Tesla heeft een on-board lader met een bepaald vermogen. Wanneer dat hoger is dan het vermogen van de laadpaal, heb je meer tijd nodig om de accu te laden.

Een ander kenmerk van de laadpaal Tesla is de elektriciteitsaansluiting, waarbij je kunt kiezen voor een 1-fase of een 3-fase laadpaal. De 1-fase heeft een maximaal laadvermogen van 3.7kW, terwijl de 3-fase daarentegen een vermogen van 11 kW bedraagt. Misschien denk je aanvankelijk genoeg te hebben aan een 1-fase laadpaal, maar met de uitbreiding van het aantal elektrische auto’s en de groter wordende capaciteit is de 3-fase oplaadpunt voordeliger.

Tot slot kies je voor de laadpaal aan huis voor een enkele of dubbele stekkeraansluiting. Misschien denk je voor nu voldoende te hebben aan een enkele aansluiting, omdat je één Tesla op de oprit hebt staan. Maar als we in de toekomst kijken, gaan de elektrische auto’s het overnemen van de benzineauto’s. Dus je zult meer ruimte en oplaadmogelijkheden voor de elektrische auto’s nodig hebben. Als je nu dan een investering maakt in een laadpaal Tesla, is het beter dat je vooruit kijkt. Tenzij je het risico wilt lopen dat er over een aantal jaren een tweede Tesla naast je huis staat en je daarvoor een nieuwe laadpaal moet aanschaffen, omdat je huidige laadpaal bezet is.

Laadpaal voor een Tesla

Een laadpaal Tesla kopen en laten installeren door Laaddirect

Bij de aanschaf van een laadpaal voor je nieuwe Tesla komt het een en ander kijken. Je hebt gelezen waar je allemaal rekening mee moet houden en uit welke features je kunt kiezen voor een effectieve laadpaal op je eigen oprit. En hoewel het misschien ingewikkeld klinkt, is dat niet het geval. De markt voor laadpalen wordt steeds toegankelijker, voor zowel de zakelijke als particuliere markt. En de snelle ontwikkelingen in de productie van elektrische auto’s en laadpalen zorgen voor steeds betere kwaliteit van de producten. Dus terwijl we ons steeds meer richten op het gebruik van Tesla’s en andere elektrische voertuigen, worden producenten alsmaar beter. Dat maakt het voor jou eenvoudiger om je je op deze markt te storten en je te verdiepen in de recente ontwikkelingen van de laadpaal die jij aan huis wilt.

En blijf je het ingewikkeld vinden, dan kun je je altijd vrijblijvend laten adviseren door Laaddirect. Op basis van de ruimte die je bij je huis beschikbaar hebt en het model van je Tesla, kun je verder geholpen worden. Vooral wanneer de bovengenoemde termen je boven het hoofd groeien, is het fijn om de kennis van een expert in te schakelen. Zo kun je erop gerust zijn dat voor jouw Tesla een passende laadpaal aan huis komt. En ook een laadpaal voor bedrijven kan met de hulp van Laaddirect worden aangeschaft en geïnstalleerd.

Stap voor een groene toekomst en een zorgeloze rit in je Tesla naar werk. Met elektrisch laden aan huis zorg je dat je niet meer voor verrassingen komt te staan. Zorg er dan wel voor dat, mocht je je geliefde Tesla een avond uitlenen aan je puberdochter, dat ze de laadpaal Tesla gebruikt om de auto bij thuiskomst weer op te laden. Anders ben je de volgende ochtend nog verder van huis.