Het is belangrijk dat je de auto regelmatig een onderhoudsbeurt geeft. Voor je het weet loop je tegen kleine defecten aan die uit kunnen groeien naar een groot probleem. Ook is het belangrijk dat je de auto tijdig laat keuren voor de wettelijk verplichte APK. Veelal krijg je hier tijdig bericht over van de RDW en wanneer je te laat met de keuring bent, kun je tegen verzekeringsproblemen aanlopen. Voor reparatie, onderhoud of keuringen ga je naar een autogarage bij jou in de buurt. Of dat nu een autogarage in Emmen of een garage in Den Haag is, het is in ieder geval verstandig te zoeken naar een autogarage met BOVAG garantie.

BOVAG garantie

De autogarages met BOVAG garantie herken ja aan het bekende rood/geel/zwarte BOVAG-logo. Moet je auto gerepareerd worden of is hij toe aan een onderhoudsbeurt? Breng de auto dan naar een BOVAG-autogarage. Je hebt dan niet alleen recht op 6 maanden BOVAG-reparatiegarantie, maar tevens kun je passend vervoer aangeboden krijgen tijdens de reparatieperiode, mocht dit nodig zijn. Ook ben je ervan verzekerd dat de reparatie of de beurt wordt uitgevoerd door professionele monteurs volgens de fabrieksspecificaties.

APK keuring bij een autogarage

De APK keuring is een wettelijk verplichte keuring om de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen. Als je auto APK gekeurd moet worden, ga je naar een door de RDW erkend APK bedrijf. Deze autogarages herken je aan het oranje RDW logo. De auto wordt door de APK keurmeester van de autogarage gekeurd en na afloop ontvang je een keuringsrapport. Zo nu en dan wordt er door middel van steekproeven gecontroleerd door de RDW of de keuring goed is uitgevoerd. De APK-controleur van de RDW komt dan bij de garage langs om de steekproef uit te voeren.

Inkoop en verkoop van auto’s door garages

Naast reparatie, onderhoud en keuringen houden autogarages zich ook vaak bezig met de in- en verkoop van auto’s. Je kunt bij de autogarages terecht voor nieuwe, maar ook tweedehands auto’s. Let bij de aanschaf van een auto altijd op zowel de binnenkant als de buitenkant van de auto en maak zeker een proefrit voordat je overgaat tot verkoop. Het zou immers enorm zonde zijn als je binnen enkele weken alweer op de stoep moet staan voor een reparatie.