Ik hoorde laatste tijd steeds meer in mijn omgeving dat een auto importeren uit Duitsland het ding is dat dit momenteel het meest gunstig zou zijn. De autoprijzen in Nederland rijzen inderdaad de pan uit. Dat komt de spuigaten uit. Zelfs een SEAT kopen is hier al een aanslag op je portemonnee. Dus niet gek dat steeds meer Nederlanders elders kijken om een auto te kopen.

Ik had een beetje last van FOMO. Dat staat voor fear of missing out. Dus ik dacht waarom importeer ik mijn volgende SEAT niet gewoon. Al snel vond ik een super SEAT in Duitsland via de site Mobile. De auto staat in Bremen. Dat is op zich wel aan te rijden. Maar ik heb niet echt zin in papierwerk enzo weetje wel. Dus ik dacht van al dat geld dat ik bespaar door mijn auto in Duitsland te kopen in plaats van NL waarom niet een klein deel van die besparingen inzetten om dit hele gebeuren gewoon uit handen te geven zodat ik geen omkijken heb.

Al snel vond ik op het internet vele diensten die full import service verzorgen. Deze had de beste beoordelingen dus die koos ik.

De SEAT had ik binnen een week al voor de deur staan. Ik had echt niet verwacht dat dit allemaal zo snel zou kunnen. En inderdaad helemaal geen omkijken, bij de auto import dienst was bijv. ook een gratis BPM berekening inbegrepen waarbij ze kijken naar de goedkoopste legale manier om zo min mogelijk BPM te betalen, meer details daarover kan men hier lezen.

Ik ben om, vanaf nu als deze voorwaarden en de markt zo blijft koop ik al mijn volgende auto’s in Duitsland. Het is makkelijk snel en dus veel voordeliger dan in Nederland kopen en dan moet je wel gek zijn om deze kans niet te benutten.