Voor veel mensen is een Seat een auto die ze graag bezitten. Veel auto’s binnen het merk Seat kunnen aardig in de kosten lopen en zeker wanneer je hier een sportieve motor in wilt hebben. Nu is de aanschaf voor veel mensen niet in één keer te realiseren, maar heb je weleens gedacht aan het leasen van een Seat? Private lease is de afgelopen jaren enorm populair geworden. Je betaald hierbij een vast maandelijks bedrag en krijgt hiervoor een nieuwe auto met alle service die je kan verwachten.

Leasen, wat is het?

De populairste vorm van leasen is een auto leasen. Hierbij betaal je maandelijks een vast bedrag waarbij je een auto krijgt maar hier zit ook de kosten van een verzekering bij inbegrepen. Wist je zelfs dat vrijwel iedere schade of reparatie wordt vergoed door de leasemaatschappij? Je kan dus altijd met een gerust hart de weg op en hoeft niet een constant potje op te bouwen voor eventuele reparaties en andere ongemakken.

Hoe weet ik tot welk bedrag ik mag leasen?

Aangezien een lease overeenkomst veelal wordt gezien als een vorm van lenen zijn hier strenge regels aan verbonden. Zo wordt je financiele situatie goed bekeken voordat je een auto kan huren. Om een snelle indicatie te krijgen van het bedrag waarvoor je een auto kan leasen zijn hier vaak gemakkelijke calculators beschikbaar op het internet. Je kan hierbij een aantal gegevens invoeren en komt er al gauw achter tot welk maandelijks bedrag je mag leasen.

Let wel op; dit biedt geen garantie dat je dit uiteindelijk ook daadwerkelijk kan doen. Er kunnen altijd onvoorziene zaken optreden waardoor het bedrag omlaag gaat.

Seat leasen

De meeste grote leasemaatschappijen hebben Seats beschikbaar. Zeker de grote maatschappijen als Stern hebben vrijwel ieder bekend model van de Seat in hun wagenpark opgenomen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een Seat Ibiza in diverse uitvoeringen.

Stern is een leasemaatschappij die erg groot is binnen het zakelijk leasen, maar ook binnen Private lease hebben zij een grote aanwezigheid. Alles bij elkaar is Stern wellicht het grootste automotive bedrijf van Nederland, aangezien zij ook auto’s verhuren en autogarages in bezit hebben.