Het is tegenwoordig geen luxe om een auto een leasen. Integendeel kom je daar vaak veel voordeliger mee. Behalve het financieel voordeel zijn er nog tal van andere voordelen bij het leasen van een auto. Een Seat Leon is een goed alternatief voor mensen die om je rijstijl uit te drukken. Heb jij een bijzonder rijstijl en wil je dit laten opvallen, lease dan een Seat Leon.

Financial lease versus operationele lease

Er zijn 2 vormen van lease. We kennen de financial lease en de operationele lease. De financial lease

Is bijna hetzelfde als het nemen van een krediet. De auto staat op naam van de leasenemer. Je betaalt maandelijks een vast bedrag en je wordt aan het eind van de laatste betaling de eigenaar van een auto. Je kunt dus binnen afzienbare tijd de eigenaar worden van een mooie Seat Leon. Het nadeel van deze leasevorm is dat je zelf de kosten van verzekering van de auto, onderhoudskosten en reparatiekosten van de Seat Leon zal moeten betalen. De tweede vorm van lease is operationele lease. Bij deze leasevorm word je geen eigenaar van de Seat Leon maar je betaalt elke maand een vast bedrag inclusief verzekeringskosten, reparatiekosten, afschrijvingskosten en belastingen.

Voordelen van Seat Leon

Bij het leasen van een auto kun je natuurlijk kiezen uit een aantal merken van auto’s maar waarom zou je ervoor kiezen om rond te rijden in een Seat Leon. Wie graag wilt opvallen met zijn rijstijl kan kiezen om een Seat Leon te leasen. Enkele voordelen voor het rijden in een Seat Leon zijn:

De goede en precieze sturing. Met de Seat Leon kun je allerlei bochten maken en is razendsnel. Je kun je snelheid opvoeren, de auto zal ook gauw reageren. Bij het inparkeren zullen vele het gemak ervaren.

De redelijke prijs en de relatief lagere kosten: De Volkswagen Golf is een goede concurrent van de Seat Leon. De goedkoopste Seat Leon begint al bij een bedrag van 22.150 euro. De verbruikt 27 km op 1 liter en hierdoor veel zuiniger.

Het interieur van de Seat Leon is verbeterd en heeft een mooie facelift gehad. In het oude model waren de kale grijze stoelen heel erg saai. De nieuwe modellen hebben hieraan aandacht besteedt en komen nu uit met stoelen die zijn bekleedt met een combinatie van alcantara en kunstleer.

Nadeel van de Seat Leon

Tijdens het rijden kan er een gepiep van de wind ontstaan doordat de wind die tegen de scherpe winden gaat. Een Seat Leon leasing is een geheel persoonlijke keus dat wel overwogen moet worden.