Seat tuning

Tips voor het kopen van crosslaarzen

Tips voor het kopen van crosslaarzen

Geplaatst op

Iedereen die doet aan motorcrossen weet hoe belangrijk crosslaarzen zijn. Het is belangrijke bescherming voor de voeten, schenen en de enkels. Bij het motorcrossen zijn er verschillende voorwerpen zoals takken en stenen, die tegen je onderbenen kunnen vliegen. Daarnaast zorgen crosslaarzen ervoor dat je benen niet in een onnatuurlijke manier bewogen worden. Het is van belang dat deze laarzen comfortabel zitten en goed passen zonder teveel speling. Wanneer de laarzen een te grote maat hebben, kunnen ze makkelijk uitgaan terwijl je aan het motorcrossen bent. Goed passende laarzen zorgen voor maximale bescherming voor je onderbeen en kan breuken voorkomen. In dit artikel geven we je een paar tips voor bij het kopen van crosslaarzen, er is namelijk veel waar je op moet letten.

Ze moeten fijn zitten

In het algemeen moeten laarzen en schoenen fijn zitten dat weet natuurlijk iedereen. Maar bij crosslaarzen voor de motorcross is dit ook belangrijk voor de veiligheid. De laarzen gemaakt zijn van sterk waterdicht materiaal en een goede mechanica hebben. Wanneer je de laarzen aantrekt is het van belang dat de gepantserde secties alles beschermen. Het moet genoeg dekking geven aan de tenen, enkel en natuurlijk het scheenbeen. Je wilt ook kijken of er sterke ritsen op de laarzen zitten en of je kunt kiezen voor extra vulling. Niet iedere laars zit perfect en er kan altijd wat speling in de laars zitten, dit wil je vullen met extra vulling. Wanneer je voor het eerst crosslaarzen draagt, is er een grote kans dat ze niet comfortabel aanvoelen. Dat is normaal, want crosslaarzen zullen in het begin stijf en ongemakkelijk aanvoelen.

Inlopen

Ook crosslaarzen moeten ingelopen worden en je hoeft dit niet tijdens het motorcrossen te doen. Je kunt de crosslaarzen eenvoudig inlopen door een wandeling te maken, zodat ze comfortabel aanvoelen. De crosslaarzen moeten een beetje uitrekken zodat ze helemaal passen bij je natuurlijke beweging en voetvorm. Zitten ze al een stuk beter? Mooi, dan kun je ze nu aantrekken bij het motorcrossen en kun je hier echt merken of ze goed zitten. Je kunt ze altijd nog retour sturen, mochten ze echt niet passen.

Gerelateerde berichten

Ontdek Eindhoven en omstreken met de taxi

Reizen in en rond de bruisende stad Eindhoven vraagt om een betrouwbare en comfortabele taxiservice. Bij Taxieindhoven.org zijn we trots op het...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden