Seat tuning

Top 6: meest afgekeurde auto-onderdelen bij de APK

apk amstelveen

Top 6: meest afgekeurde auto-onderdelen bij de APK

Geplaatst op

Het is verplicht om je auto, nadat deze een bepaalde leeftijd heeft bereikt, één keer per jaar te laten keuren. Om je een beeld te geven met welke onderdelen er het vaakst iets mis is, behandelen wij de top 6 auto-onderdelen die het vaakst worden afgekeurd. Autogarages ondervinden het vaakst problemen met:

  • Remmen
  • Stuurdelen
  • Banden
  • Verlichting
  • Veren
  • Uitlaat

Banden

Problemen aan banden komen het vaakst voor tijdens de Algemene Periodieke Keuring (APK). Hierbij gaat het veelal om de bandenspanning of slijtage aan de banden. Het is van belang dat deze problemen snel en vakkundig verholpen worden, aangezien dit controle over de auto en een optimaal verbruik van brandstof garandeert.

Remmen

Tijdens de APK komen er vaak problemen naar voren bij de remmen van een auto. De probleemgebieden die het meest naar voren komen zijn de remslang, de remleidingen en remblokken. Aangezien niet optimaal remmen levensgevaarlijk kan zijn in het drukke verkeer, is het belangrijk om problemen aan de rem zo spoedig mogelijk te laten repareren.

Stuurdelen

De meest voorkomende problemen aan stuurdelen zijn uitgedroogde rubbers, aandrijfhoezen, draagarmen, fuseekogels en stuurkogels. Wanneer je aan het stuur draait en de besturing maakt lawaai of lijkt te slippen, wijst dit mogelijk op beschadigde onderdelen of te weinig stuurvloeistof.

Verlichting

Voor wat betreft de verlichting van de auto zien autogarages het vaakst dat er verkeerde lampen zijn geplaatst, ze verkeerd zijn afgesteld of dat ze beschadigd of doorgebrand zijn. Wanneer tegenliggers je meerdere malen seinen, is het verstandig om je autolampen zelf te controleren of dit te laten doen.

Veren

Lawaai wanneer je over drempels, gaten of spoorwegen rijdt, wijst mogelijk op een beschadigde vering. Over het algemeen gaat een vering lang mee. Het rijden op een slecht wegdek of wild rijgedrag kunnen zorgen voor een kortere levensduur van de vering in je auto.

Uitlaat

Bij een uitlaat zijn de problemen niet zichtbaar, maar alleen te horen. Wanneer je auto teveel geluid maakt, begint te sissen of je hoort iets rammelen onder de auto, dan is het van belang om snel bij een garage langs te gaan.

APK keuring door een vakkundige autogarage

Wij raden het aan om uw auto te laten keuren bij een autogarage die RDW erkend is en is aangesloten bij de BOVAG. Autobedrijf Koolhaas is een garage in Amstelveen die aangesloten is bij BOVAG en RDW erkend is. Deze autogarage is een voorbeeld van een bedrijf waar je terecht kunt voor de Algemene Periodieke Keuring.

 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden