Ben je op zoek naar een tweedehands auto, dan zijn er een aantal dingen waar je goed op moet letten. Wanneer je een tweedehands auto wilt kopen, moet die auto voldoen aan een aantal wensen. Hoe vind je jouw ideale occasion die perfect aansluit op jouw persoonlijke wensen en eisen? Waar vind je deze tweedehands auto? Daarnaast is het belangrijk dat je jaarlijks een APK check laat uitvoeren op jouw auto zodat jij altijd veilig op de weg kunt gaan. Maar wat is de APK eigenlijk en wat is daarvoor nodig? Lees snel verder om al de antwoorden op deze vragen te krijgen.

Maak een lijst met persoonlijke eisen en wensen

Om de zoektocht makkelijker te maken is het belangrijk om een lijst te maken met de wensen en eisen waaraan de auto moet voldoen. Ben je op zoek naar een tweedehands auto met automaat, airco of cruise control? Lederen bekleding of misschien een open dak? Benzine of diesel? Ben je op zoek naar een tweedehands auto met een aantrekkelijk energielabel of met een trekhaak? Wat jouw wensen ook zijn, er is altijd wel een geschikt model voor te vinden. Door dit op een lijst te zetten, maak je jouw zoektocht naar de perfecte tweedehands auto een stuk eenvoudiger.

Koop de tweedehands auto bij een betrouwbare partner

Wanneer je op zoek bent naar een tweedehands auto, dan wil je er zeker van zijn dat je een goede en betrouwbare auto koopt. Het is daarom belangrijk om op zoek te gaan naar een betrouwbare partner. Wanneer een verkoper de auto heeft ingekocht en onderhouden, betekent dit dat de volledige historie van de tweedehands auto bij hen bekend is. Je kunt zo eenvoudig alle gegevens van de auto bekijken, voordat je de aanschaf definitief maakt. Vanaf het moment dat de auto is ingekocht en vervolgens aan jou wordt verkocht, is de auto goed onderhouden en gecontroleerd op alle functies. Ga je naar een betrouwbaar bedrijf die tweedehands auto’s verkoopt, dan heb je vaak volop keuze uit verschillende merken en modellen auto occasions. Zoals Skoda, Hyundai, Volkswagen, Audi, Fiat en Opel.

Wat is een APK check?

De APK is een algemene periodieke keuring. Je bent wettelijk verplicht om jouw auto eenmaal per jaar een APK check te laten doen. Op deze manier weet je dat je altijd veilig door het verkeer rijdt. Deze door de overheid ingevoerde keuring is bedoeld om te controleren of jouw auto nog veilig is, voldoet aan bepaalde milieunormen en op de juiste manier geregistreerd staat. Je kunt op het keuringsrapport zien wanneer jouw auto voor het laatst gecheckt is en wanneer dit opnieuw moet gebeuren. Wanneer je de APK laat uitvoeren, neem dan altijd je kentekenbewijs mee. Na de APK check ontvang je een nieuw keuringsrapport die je verplicht bij je moet hebben in de auto.