Seat tuning

Veilig een auto huren: zo doe je dat!

Veilig een auto huren: zo doe je dat!

Geplaatst op

Veiligheid in het verkeer is ontzettend belangrijk, niet alleen voor jezelf maar ook voor de andere weggebruikers. Op dit moment gebeuren er dagelijks nog té veel ongelukken. Het is dus van groot belang dat het aantal verkeersongevallen flink gaat dalen. Om daarvoor te zorgen wil Bert Jonk Autoverhuur iedere weggebruiker laten weten op welke manier de verkeersveiligheid bevordert kan worden. Ongelukken zitten namelijk in een klein hoekje..

Draag te allen tijde een autogordel

Het dragen van een autogordel zou voor iedereen die een auto instapt vanzelfsprekend moeten zijn.
Toch blijkt dat veel Nederlanders geen gordel dragen wanneer zij in de auto zitten. De voornaamste reden hiervoor is dat zij deze niet lekker vinden zitten. Maar dit is toch erg belangrijk. Een autogordel zorgt er namelijk voor dat je bij een aanrijding in de stoel blijft zitten, wat de kans op (ernstig) letsel flink vermindert.

Controleer de afstellingen van de huurauto

Controleer voordat je de auto start altijd of de spiegels juist afgesteld staan. De beelden in de spiegels horen elkaar net te overlappen. Op deze manier heb je namelijk het meeste zicht. Daarnaast is het aan te raden om de hoofdsteun op zo’n stand te zetten dat deze het hele achterhoofd bedekt. Daarnaast controleren wij regelmatig de bandenspanning. Een auto met een te lage bandenspanning heeft minder grip op de weg, wat een langere remweg en meer slipgevaar als gevolg heeft.

Vermijd telefoongebruik in de huurauto

Tegenwoordig heeft vrijwel iedereen een smartphone en valt het niet meer weg te denken uit onze samenleving. Ook zien we dat men de telefoon steeds vaker tijdens het autorijden gebruikt. Dit zorgt ervoor dat je tijdens het autorijden afgeleid bent waardoor je reactietijd langzamer is. Hierdoor bestaat de kans dat je een ongeluk voor jezelf en/of andere weggebruikers veroorzaakt.

Pas je rijstijl aan op de situatie waarin je je bevindt

Als weggebruiker moet je altijd inspelen op de situatie die zich op de weg voordoet. Zorg er daarom te allen tijde voor dat je genoeg afstand houdt van de auto voor je zodat je kan anticiperen op hetgeen wat er mogelijk gaat gebeuren. Ook is het van groot belang dat je je rijstijl aanpast aan de weersomstandigheden. Neem meer afstand op je voorligger wanneer het mistig is, heftig regent, sneeuwt of een andere situatie waarbij je weinig zicht hebt. In dat soort situaties moet je niet direct remmen, maar is het geleidelijk verminderen van de snelheid van belang. Daarnaast zorgen we ervoor dat er een lifehammer in de huurauto ligt. Met een lifehammer kan je namelijk in noodsituaties de ruit van de auto breken, waardoor je de auto veilig kan verlaten.

Rij alcoholvrij!

Zoals algemeen bekend is, is het rijden onder invloed niet toegestaan. Alcohol beïnvloedt namelijk het reactievermogen en vermindert daarnaast de concentratie. Wanneer je onder invloed autorijdt breng je niet alleen jezelf, maar ook andere weggebruikers in gevaar. Stap daarom nooit onder invloed van drank en/of drugs achter het stuur.

Veiligheid is voor iedere weggebruiker van belang en staat ook bij ons hoog in het vaandel. Je kunt jouw huurauto van te voren reserveren op de website van Bert Jonk. Op deze manier weet je precies waar je aan toe bent en voorkom je vervelende verrassingen. Heb je een veilige en betrouwbare huurauto nodig? Huur dan een auto van Bert Jonk Zaandam.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden