Je wilt een scooter kopen maar je weet niet precies waar je op moet letten? In deze blog noemen we een paar dingen waar je op moet letten wanneer je een scooter wilt kopen zoals: ‘Wat voor scooter wil ik kopen? Hoe vaak ga ik deze gebruiken?

Bedenk je wel goed dat, als je scooter wil rijden, je wel een theorie examen moet afleggen. Bij Bromo haal je je scooter theorie in 1 dag! Kijk dus op hun website.

Scooter gebruik

Het is belangrijk om te weten waarvoor je de scooter gaat gebruiken. Ga je de scooter gebruiken als hoofdvervoermiddel of ga je hem kopen voor je plezier? Wanneer je de scooter dagelijks gaat gebruiken om bijvoorbeeld naar school of werk te gaan dan kan je het beste een A-merk scooter kopen zoals een Vespa of een Kymco. De A-merken van de scooters zijn vaak wat duurder. Je krijgt dan ook wel waarde voor je geld, ze gaan minder snel kapot en gaan langer mee. Wanneer je scooter kapot gaat zit hier natuurlijk een garantie op, deze geldt helaas alleen voor de onderdelen. Het laten maken kost je nog steeds geld.

Brom of snorscooter?

Wanneer je een scooter gaat kopen is het belangrijk om na te denk of je een brom of snorscooter wilt kopen. De bromscooter kan 45 km p/u, bij deze scooter moet je ook een helm dragen. Een snorscooter kan 25 km p/u en hier is een helm niet bij verplicht. Wanneer je sneller van A naar B wilt reizen is het aangeraden om te gaan voor een bromscooter. Als je gewoon rustig wilt toeren zou je voor de snorscooter moeten gaan.

Benzine of elektrisch?

Er is ook nog een groot verschil tussen een elektrische scooter en een benzinescooter. Wanneer je langere afstanden rijdt is het aantrekkelijker om een benzinescooter te kiezen. Elektrisch rijden is goedkoper dan op benzine rijden. Het probleem is dat elektrische scooters vaak niet verder kunnen dan 80 kilometer. Het voordeel is wel dat je een elektrische gewoon thuis kan opladen. Een benzinescooter moet je vol tanken bij het tankstation. Je kunt op 1 liter benzine 40 kilometer rijden. Vaak hebben benzinescooters een tank van 5 liter, je kan dus 200 kilometer rijden. 1 Liter benzine kost ongeveer 1,80 euro, dit betekent dat je 9 euro betaald voor 200 km. Wanneer je elektrisch rijdt betaal je 40 cent per 60 kilometer. Dit betekent dat je bij een elektrische scooter maar 1,33 euro betaalt om 200 kilometer te rijden. Dit is scheelt natuurlijk enorm.