Wanneer je iets moet vervoeren dat te groot is om in jouw auto te passen, is het tijd om aan andere oplossingen te denken. Je kan een busje huren, het door anderen laten bezorgen of een aanhanger huren. Als je ervoor kiest om het zelf te doen, biedt een aanhanger al snel de meeste ruimte. Echter zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten bij het huren van een aanhanger. Om ervoor te zorgen dat jij volledig voorbereid jouw aanhanger huurt, zal dit artikel enkele dingen bespreken die je niet mag vergeten.

Rijbewijs

Ten eerste is het belangrijk dat je over het juiste rijbewijs beschikt. Zoals je je misschien nog wel herinnert uit je auto theorie examen, mag je met rijbewijs B de weg op met aanhanger type A, C en CH. Let er echter hierbij wel op dat de aanhangwagen en de auto samen niet zwaarder zijn dan 750 kg. Zodra je een zwaardere lading moet trekken, heb je rijbewijs BE nodig. Dit rijbewijs vergroot je maximale masse tot 3500 kg.

Trekkracht

Als tweede is het belangrijk dat je auto bezit over genoeg trekkracht. Niets is namelijk zo vervelend als het niet kunnen meetrekken van de aanhangwagen doordat je auto niet over genoeg trekkracht bezit. De trekkracht kan worden gevonden in de kentekenpapieren van de auto. Hierin wordt onderscheid gemaakt tussen geremde en ongeremde aanhangwagens. Wil je dus een aanhangwagen huren? Controleer dan goed of de aanhangwagen geremd of ongeremd is.

Kentekenplaat

Als laatste is het belangrijk dat je een kentekenplaat regelt voor de aanhanger. Deze moet gelijk zijn aan de kentekenplaat van de auto en moet wettelijk correct zijn. Zo’n witte kentekenplaat kan je gemakkelijk laten maken en is gelukkig relatief goedkoop. Met een klein bezoekje aan een auto winkel ben je dus al een grote stap verder in de voorbereiding voor het huren van een aanhanger.

Zodra je al het bovenstaande op orde hebt is het tijd om naar de plek te gaan waar je de aanhangwagen op kan halen en hem te bevestigen aan je auto. Zodra dit is gelukt kan je zorgeloos je spullen vervoeren.