Je auto is in veel gevallen een flinke uitgave geweest. Je bent er trots op en wilt je auto natuurlijk wel het beste beschermen. Waarschijnlijk denk je dan al snel aan een stevige bumper, maar je kunt je auto nu ook beschermen met glascoating. In deze blog leggen we uit waarom eigenlijk elke auto glascoating zou moeten hebben. 

Wat is glascoating?

Glascoating is een unieke bescherming voor de auto. De coating bestaat uit een basis van siliciumdioxide en zorgt voor een harde en langdurige bescherming van de lak van jouw auto. De coating wordt dus over de bestaande lak aangebracht. De hardheid van glascoating wordt aangegeven met de schaal van Moh’s. Deze gaat van 0-10h. Het liefst wil je een zo hoog mogelijk Moh voor maximale bescherming. De coating werkt optimaal voor zo’n 1 tot 5 jaar, veel langer dan normale wax dus. 

Voordelen van glascoating

Het grootste voordeel van glascoating is dat het je auto goed beschermd. Zie het als een extra schild wat extra protectie biedt. Hieronder vat ik even samen wat voor voordelen jij kunt verwachten van een glascoating. 

  • Beschermt de lak tegen chemicaliën (en dus ook zure regen)
  • Beschermt de lak tegen oxidatie en corrosie
  • Gaat verkleuring van de zon tegen
  • Geeft een extra glans aan de auto
  • Is extra waterafstotend

Eigenlijk is het dus zonde dat niet iedere auto deze coating als basis heeft. Natuurlijk, de luxere auto’s hebben dit al ter beschikking, maar het gros van de auto’s niet. Als je dan toch naar het lijstje hierboven kijkt, spreekt het voor zich dat glascoating gewoon een topuitvinding is. 

Voor welke auto?

Glascoating is ideaal voor elk soort auto, maar vooral voor auto’s met een vrij poreuze lak. Deze kunnen wel wat extra bescherming gebruiken. Een glascoating moet wel echt strak aangebracht worden. De auto moet eerst grondig schoongemaakt worden. Gebeurt dit niet, dan zal het vuil onder de coating zeer onzuiver ogen. Laat de glascoating dus alleen aanbrengen door een professional.