Als je op zoek bent naar een ontroester dan is Ranex Rustbuster een goede optie. Het laat een hele harde fosfaatcoating achter en deze hecht zich niet alleen aan het metaaloppervlakte. Het nestelt zich namelijk ook in de hele kleine poriën en haarscheurtjes die zich bevinden aan de oppervlakte van het metaal. Hierdoor verdwijnt roest heel snel en zal het metalen oppervlak er weer uitzien als nieuw. Ranex Rustbuster werkt effectief en is eenvoudig in gebruik. Met een simpele handeling wordt roest namelijk volledig verwijderd en vernietigd. Door de toepassing van de vloeistof kan je gemakkelijk ook lastige plekken bereiken waar de vloeistof zich nestelt tot in de kern van de roest. Hierdoor weet je zeker dat de roest en de locatie waar de corrosie of roest zich bevindt volledig wordt vernietigd met Ranex Rustbuster.

 

Waarom kies je voor Ranex Rustbuster?

De voordelen van het gebruik van Ranex Rustbuster zijn dat het duurzaam is voor coating en materiaal. Het heeft een hele goede hechting aan de verf en het is milieuvriendelijk. Zolang de verf uit 1 of 2 componenten bestaat is het geschikt om te gebruiken. Het is eenvoudig toe te passen bij roest op metalen oppervlaktes en het is veilig te gebruiken bij vliegroest, roeststrepen, roestslijpsel of oppervlakte roest op een coating of polyester. Er wordt niet voor niets gezegd over Ranex Rustbuster dat het roest gemakkelijk verwijdert. Je hoeft niet te schuren, niet te stralen en je bespaart jezelf heel veel geld en geld doordat je niemand hoeft in te huren om de roest te verwijderen. Let erop dat je Ranex Rustbuster niet kan gebruiken op aluminium, beton, gegalvaniseerd staal, natuursteen, marmer en anti fouling. Ook is het belangrijk om eerst de oppervlakte te testen op kleurvastheid zodat je zeker weet dat er geen verkleuring zal optreden.

 

Hoe gebruik je Ranex Rustbuster?

Bij gewone roest verwijder je eerst olie, vet, loszittende roest en loszittende verflagen. Vervolgens breng je de ontroester aan op de roest met een borstel of kwast. Als je overtollige Ranex hebt op de oppervlakte eromheen dan neem je dit af met een vochtige doek. Daarna laat je het 24 uur drogen en kan je de oppervlakte opnieuw conserveren met een 1 of 2 componenten coating. Bij roeststrepen, vliegroest of roestslijpsel breng je de Ranex Rustbuster aan en laat je de oppervlakte niet drogen. Op het moment dat de roest weggetrokken is spoel je de oppervlakte na met water en neem je het af met een vochtige doek. Bij kalkaanslag breng je de Ranex Rustbuster aan zonder het te laten drogen en neem je de oppervlakte af met een vochtige doek.

 

Wat moet je nog meer weten over dit anti-roestmiddel?

1 liter is genoeg voor het verwijderen van 8 vierkante meter roest of het verwijderen van 30 vierkante meter vliegroest, roestslijpsel of oppervlakteroest. Als je het oppervlak wilt overschilderen dan kan je de Ranex laten zitten. Wel moet je ervoor zorgen dat je de oppervlakte binnen 6 weken opnieuw verft.