Als je een auto-ongeluk hebt gehad is dat heel vervelend. Vooral als je letsel hebt en daardoor dus kosten hebt moeten maken is dat naar. Om zo snel mogelijk de letselschade vergoed te krijgen zijn een paar punten van groot belang. In dit blog lees je welke punten je in acht moet nemen als je de letselschade snel vergoed wilt hebben.

Bewijs

Zorg voor bewijs om je letselschade te claimen. Maak bijvoorbeeld een uitgebreide tijdlijn van het auto-ongeluk en neem daarbij verklaringen van getuigen en beeldmateriaal zoals foto´s of video´s mee. Zonder bewijs kan het erg lastig zijn om de letselschade te claimen.

Ga naar de huisarts

Voor betrouwbaar bewijs van de schade is het belangrijk dat je bij de huisarts bent geweest. Deze kan jouw letsel vaststellen, behandelen en bewijs meegeven voor je dossier. Let op! Als je niet naar de huisarts bent geweest is de kans op vergoeding van letselschade nihil.

Maak gebruik van een schadeformulier

Als je een auto-ongeluk hebt gehad ben je natuurlijk in eerste instantie bezig met jezelf en jouw gezondheid. Toch is het belangrijk dat je de gegevens van de andere betrokkenen krijgt. Met die gegevens kun je een schadeformulier opsturen of gelijk samen invullen. Deze schadeformulieren kun je eenvoudig op internet downloaden bij je verzekeraar. Is de dader echt doorgereden of niet verzekerd of zijn er andere lastige kwesties aan de orde neem dan contact op met een letselschade expert.

Letselschade bijhouden

Het is belangrijk dat je alle kosten nauwkeurig bijhoudt. Je kunt namelijk alles claimen als gevolg van het ongeluk dat heeft plaatsgevonden mits je daarvan dus de bonnetjes hebt. Ook misgelopen inkomsten uit arbeid kun je claimen maar ook daar is het van groot belang dat je bewijs kunt tonen.