Deze blogsite is gefocust op Seat, want hier zijn we allemaal gek op deze oorspronkelijk Spaanse auto’s. Is SEAT ook een groot onderdeel van jouw leven? Waarom zou je dan niet bij de SEAT fabriek gaan werken? Dan kun je elke dag genieten van de auto’s en help je mee aan het produceren van deze geweldige voertuigen. In deze blog geven we een korte geschiedenis van SEAT en gaan we dieper in op het werken bij SEAT.

Geschiedenis van SEAT

SEAT werd in 1950 opgericht. De naam SEAT staat voor Sociedad Española de Automóviles de Turismo. In 1953 rolde de eerste SEAT al uit de fabriek in Barcelona. De eerste auto was gelijk een succes waardoor hij maar liefst 11 jaar lang in productie bleef. Uiteindelijk werden er 100.000 stuks verkocht, wat in die tijd best een goed aantal was. Vanaf 1957 tot 1986 bouwde SEAT auto’s onder licentie van Fiat. In 1984 kwam echter de SEAT Ibiza uit, wat de eerste auto was van SEAT als onafhankelijk autobouwer. Dit model werd ongekend populair. Tegenwoordig is het nog steeds een zeer populair model, omdat hij om de zoveel jaar een complete rework krijgt. In 1990 werd SEAT door Volkswagen opgekocht. Alle SEATs van nu vallen dus onder Volkswagen AG. Een slimme zet.

Werken in de SEAT fabriek

Sinds 1993 vindt de productie van SEAT auto’s in Martorell plaats, niet ver van het oorspronkelijke Barcelona. Deze fabriek is uitgegroeid tot de grootste autofabriek ter wereld. De auto’s worden naar 80 landen getransporteerd. Er zijn dus genoeg handen nodig in de fabriek. Zelfs als Nederlander kun je hier aan de slag, zolang je in het Spaans of Engels kan communiceren. Je kunt bijvoorbeeld aan de lopende band aan de slag of in het magazijn. Natuurlijk heb je wel een heftruck certificaat nodig, omdat je met kostbare onderdelen aan de slag gaat. Heb je nog geen certificaat en woon je in omgeving Rotterdam? Heftruckcertificaat Rotterdam is je vriend. Haal hier je papier en ga je droom achterna door te werken in de mooiste fabriek ter wereld: de SEAT auto fabriek.