Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je je auto wil verkopen. Maar één ding staat vast: het liefst verloopt dit zo snel en soepel mogelijk. Je kunt dit daarom zelf doen, je auto inruilen bij de garage, óf je schakelt www.wijverkopenuwautowel.nl in! Wanneer je besluit de verkoop toch in eigen handen te nemen, dan hebben wij een aantal tips voor je.

 

Zorg dat je auto goed is onderhouden

Geen enkele koper zit te wachten op een auto waar van alles op mankeert, en jij in zijn geval vast ook niet. Voor een koper is het aantrekkelijk wanneer de auto recent een APK heeft gehad en er een onderhoudsboekje bij zit waar alles in staat wat er met de auto is gebeurd. Om de auto in goede conditie te houden is het belangrijk om regelmatig een onderhoudsbeurt te laten uitvoeren, hierbij worden onder andere vloeistoffen en filters gecheckt zodat de auto zo zuinig mogelijk rijdt. Dit is tevens om de auto verder ook in goede staat te laten en blijven verkeren. Hij gaat op deze manier namelijk langer mee. Hoe zuiniger jij bent op je auto, hoe sneller je ‘m verkoopt. Tijdens een APK kun je tevens een grote- of kleine beurt laten uitvoeren, dit scheelt in kosten en meteen een pluspuntje voor de verkoop.

 

Technische problemen? Los ze op!

Knipperende lampjes, een band die snel leegloopt.. Dingen die niet per se ernstig hoeven te zijn, maar waarvan het wel netjes is dat je dit even vermeldt in de advertentie of mondeling aan de koper. Nog beter is om dit gewoon even te laten oplossen door de garage, of zelf wanneer je dit kunt. Google is hierbij je beste vriend, misschien is het in no time al verholpen. Je zit er niet op te wachten dat je achteraf gedoe krijgt met de koper omdat je slordig bent geweest en dingen hebt achtergehouden.

 

Hou je onderhoudsgeschiedenis bij

Iedere nieuwe auto wordt geleverd met een onderhoudsboekje. Ben je tweede eigenaar, dan weet je hoe fijn het is dat alle reparaties en beurten hierin zijn bijgehouden. Doe dit vooral zelf ook, hierdoor wordt je als een stuk betrouwbaarder gezien. Ook voorkom je hiermee dat je achteraf telefoontjes krijgt wanneer bijvoorbeeld de distributieriem is vervangen, en je het inmiddels zelf misschien ook niet meer weet. Het zou vervelend zijn als deze vlak na verkoop knapt en jij de koper op je dak krijgt. De distributieriem moet binnen vijf jaar of tussen de 60.000-12.000 km worden vervangen. Vaak wordt er een sticker onder de motorkap geplakt met de datum van vervangen. Je kunt de distributieriem namelijk niet gemakkelijk zien, hiervoor moet het hele motorblok er uit.

 

Laat het over aan Wijverkopeuwautowel

Wanneer je geen zin hebt in al bovenstaand gedoe, dan kun je er voor kiezen om ‘m aan www.wijverkopenuwautowel.nl te verkopen. Op deze manier heb je er zelf geen omkijken meer naar en weet je zeker dat je een goede prijs voor je auto krijgt.