Seat tuning

Veilig op vakantie met de auto

Veilig op vakantie met de auto

Geplaatst op

Op vakantie met de auto, het is en blijft populair. Lekker in je vertrouwde auto op weg naar de vakantiebestemming. Of dit nu Oostenrijk of Italië is, het is altijd belangrijk dat je veilig de weg op gaat. Je wilt natuurlijk niet voor verrassingen komen te staan en daarom is het belangrijk dat je je goed voorbereid voordat de vakantie begint. Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet zodat jij straks met je gezin veilig de weg op kan.

Het begint bij een veilige auto

Het is ontzettend belangrijk dat je aan de reis begint met een volledig gecontroleerde auto. Niets is namelijk zo vervelend als onderweg autopech krijgen. En in een ander land is dit al helemaal vervelend. Je legt vaak duizenden kilometers af als je met de auto op vakantie gaat en deze is dan ook vaak nog zwaar beladen. Voordat je weg op gaat, controleer altijd een aantal dingen:

  • De banden moeten in goede conditie zijn. Controleer de bandenspanning en de profieldikte. Vergeet ook zeker de reserveband niet.
  • Controleer de koelvloeistof en het oliepeil. Neem ook wat basisgereedschap mee, zoals een wielsleutel en een krik.
  • Check of alle verlichting het nog doet. Als je op weg gaat met een caravan of bijvoorbeeld een Combi Camp vouwwagen, kijk dan ook altijd even of de verlichting van deze aanhangwagens goed werken.

Onderweg naar bestemming

Als je een uitgebreide autocheck hebt gedaan, kan de autoreis echt beginnen. Bepakt en bezakt ga je de weg op. Maar het veilig op plaats van bestemming aankomen, heb je zelf ook in de hand. Neem elke twee uur een kleine pauze of wissel het rijden af met je partner of andere reisgenoot. Zo voorkom je dat je vermoeid wordt en minder goed op de weg gaat letten. Let tijdens het rijden in een warm land ook op de temperatuurmeter. De motor kan namelijk te warm worden en dan kan deze stuk gaan.

Help, autopech!

Heb je toch autopech? Een ongeluk zit in een klein hoekje en autopech ligt altijd op de loer. Pech in het buitenland is erg vervelend, zeker als je de taal niet goed spreekt. Ga altijd op een veilige plek staan als je pech hebt. Zo ver mogelijk van de rijstroken of in de berm. Meld de autopech bij de alarmcentrale van je pechhulpverzekering. Deze stuurt vervolgens vaak een lokale wegenwacht. Zorg er ook voor dat je het kenteken en de polisnummer van je reisverzekering bij de hand hebt. Anders kan het namelijk nogal een duur grapje worden.

Lees ook: Wat moet je doen na een auto ongeluk?

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden